Retten heter jo det i utgangspunktet men da den kom til Norge (fra Portugal) ble den Norskifisert og vi kjenner retten som kun Bacalao, altså det sydlige navnet for Torsk rett og slett :)
Bacalao er noe av det beste jeg vet og jeg er sikker på at jeg kunne spist det en gang i uken.... men den tar tid og lage og det er jo ikke akkurat hverdagsingredienser mht klippfisken, så det blir altfor sjelden egentlig.
1 juledag står imidlertid Bacalao på menyen.
Her er oppskriften:
Legg klippfisken i bløtt kvelden før. Del opp i passende biter og skrell passelig mye potet og del opp
Du trenger dette:
løk, tomatpurre, pepper, ketshup (evt annet krydder om du ønsker)
Legg lagvis alt..... 2 ts purre i hver lag... og sprut over laget med ketshup... ellers de mengder du vil
Til slutt haes ganske mye olje i.... det skal værre imellom halv og dekt.... oljen tar du av etterhvert som retten blir ferdig. Mot slutten bruker du en øse eller stor skje og heller av oljen som kommer til oveflaten :)
Kok nå til den er ferdig. Det kjenner du på poteten. :)
Nyyyyyyyyyyyyt!!!!
Kan serveres med ris, det er godt. Noen spiser oliven og feta til :) Jeg spiser ingenting til for da blir det plass til mer Bacalaooooo :)
Ha en deilig førjulskveld!
7 kommentarer:
Takk for en skjønn kommentar hos meg =)Det er så koselig at du liker det jeg lager og at du gidder å fortelle det til meg, jeg blir så glad! Men det var da ergerlig at printeren din er ødelagt!Har du ikke en hyggelig nabo som har en printer du kan få låne da, så kan du skrive ut det røde merket ditt??
njæssj..... naboene mine har en gjennomsnittsalder på 70 år og ingen av dem er innehavere av printere :) hehe... men vet du? Jeg har en misstanke om at ikke alle julene for all fremtid blir like printerløse som denne :) Så det ordner seg nok, bare ikke så fort som en trollmor ønsker seg :) hehe
Ja, jeg er stooooor fan av det du lager! Virkelig!
Bacalao er så godt, noe av det beste jeg vet.
Til nå har jeg vært så heldig å spist det hos andre, har ikke prøvd enda å lage det selv.
Enig med deg, Bacalao er så godt at jeg også hopper over ris eller annet tilbehør.
Takk for du deler oppskriften.
Ønsker deg en fin mandagskveld.
Klem Mio
Jeg har no aldri smakt Bacalao, heller ikke Lutefisk. Men klippfisk, eller hellefisk har vi smakt, på Håøya ved Atlanterhavsveien. Og det var nydelig:DDDDD
Hmmmm...gubben prøver å overbevise meg om å prøve bacalao igjen, men det frister ikke dessverre. Spørs om jeg må prøve lell, da?!
Takk for flere hyggelige hilsener, og det var da enda godt at du endelig ble med på giveaway!!!!!!
Klem fra Barbro
glemte å si at ja, leverposteien er SVINaktig god! men spiser man ikke svin så kan man jo lage den med storfelever ;)
hei kan du sende mail til meg hijen2@online.no :)
Legg inn en kommentar