10. des. 2010

Hjemmelaget prim :)


Dette er årsaken til at det lønner seg å ta vare på brunostrestene :) Prim til jul er et MUST og i dag har jeg kokt!

Del opp restene i biter/terninger/strimler.....

Dekk NESTEN med melk i en kaserolle.

Strø sukker over.... så mye du vil... men ikke kjempemye altså, osten er jo søt i seg selv.

Vaniljesukker.

Varm opp på lav lav varme og bring til kok på lav lav varme. (Repeterer lav her for å understreke at det virkelig må cvære lav temperatur, her finnes ingen snarveier). Rør av og til.

Når alle klumpene er oppløst og det er blitt en tykk masse (som en tynn grøt eller tykk suppe) så skal det avkjøles i en bolle med kaldt vann mens du rører til det er kaldt. Dette er viktig. Rører du ikke, knudrer den seg.

Blir den for tynn har du i noen skiver brunost som du smelter inn i massen. Blir den for tykk, har du i litt melk :)

Ha på glass og ikke sjekk konsistens før mange timer i kjøleskapet!

Lykke til ....... mmmmmmm og BON APETITT!




3 kommentarer:

Shy sa...

Høyrdes enkelt ut når du forklarte det....Men ein må vere tolmodig, og ikkje ta snarveiar? Trur eg er litt for glad i snarveiar når det gjeld matlaging ;)
God helg ti deg!

Merete sa...

Det så kjempegodt ut:-)
Det der skal jeg jaggu meg prøve.
Jeg ønsker deg en riktig flott advent med dine :-)
Takk for din hyggelige kommentar.
klem

Mari Lyn sa...

Nå har jeg lagd mitt første lille glass med prim etter din oppskrift og det ble nydelig :) Det tok da ikke så lang tid heller, men det var jo bare et par brunostskalker som ble ca 2 dl ferdig prim. Har hatt lyst til å prøve dette så lenge og endelig fikk jeg fingeren ut takket være deg. Gleder meg til ungene skal få smake og håper dte blir suksess!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...