21. apr. 2012

Den første uken av saken

Det er nok ikke slike seriøse og vanskelige betraktninger og tanker dere er ute etter når dere kommer inn hit, men det er også en del av meg; en stor del av meg og som jeg har gjentatt flere ganger i flere andre anledninger; "Min blogg, jeg bestemmer!!" hehe

English at the bottom
Español abajo


Så, altså; her sitter da denne lille kvarken av en fyr å lirer av seg den ene dummheten etter den andre mens vi bruker resurser og tid på å høre på han. Han beskriver en verden som er, i beste fall, paralell med den vi andre lever i men mest sannsynlig totalt oppkonstruert og kreert på et ensomt gutterom. Han forteller hvordan vi blir hjernevasket til å tro at et fargerikt fellesskap er et resultat av hjernevasking, styrt av staten i alle de år siden andre verdenskrig. Det at barna blir indoktrinert med den grusomme sangen "en himmel full av stjerner" som vi best kjenner igjennom Lillebjørn Nilsen er bare en av momentene han rystes over.

Jeg rett og slett DIGGET forslaget som kom på TWITTER i går kveld (beklager, jeg klarer ikke å huske hvem som skrev det) at i disse tider må det da finnes endel russebusser med lydannlegg som kan kjøre forbi ILA fengsel med denne sangen på full guffe sånn innimellom?


Han vil ikke bli kalt barnemorder selv, så heretter er det dette jeg kommer til å kalle han.

Grusommhetene han har utført var vi alle mer eller mindre forberedt på... det JEG ikke var forberedt på var den distansen han har til det hele og der han kanskje har utfordringer med å holde igjen personlige meninger og/eller følelser, der "husker han ingenting" fordi (sitat) "refleksjonshjernen koblet ut"....

Vi ser en gutt i en mannekropp som har lest internett flere ganger , men ikke det kapittelet der KILDER er understreket som viktig å sette seg inn i. Ei heller opphav og årsak. Han har tatt den informasjonen han har funnet og brukt denne til sitt eget beste og velbefinnende i den sammenhengen han selv finner det best. Om det ikke henger på greip er totalt uinteressant for han, for det er jo han som bestemmer i dette spillet sitt. I denne verdenen han. Vi er jo alle brikker i dette spillet. Noen mer nødvendig enn andre, noen viktigere enn andre og noen; som AUFere og meg som Arbeiderpartimedlem ; fienden.


Han sa til sin mor ved flere anledninger at hun burde skaffe seg en hobby og ikke bare sitte hjemme sammen med han. Til dette svarte moren hans "DU er min hobby"..... og kjernen av mye ligger nok her. 

Jeg vil tro panelet med psykiatere og psykologer nikket inne i sjelene sine og fikk bekreftet at "joda; sånn er det man skaper narssister". Mange med narssistiske trekk er oppdratt til å tro at verden er til for dem; at de er uovervinnelige og at det er DEM som er sentrumen av hele Guds skaperverk. ALLTID. 

Nå er det selvfølgelig ikke alle (om noen i det hele tatt) narssister som blir brutale og voldelige og enda mindre utfører de handlingene som barnemorderen har gjort, heldigvis. Men typisk for de som har denne diagnosen eller (oftere enn diagnosen) trekk av den er at de sårer andre mennesker i sin ekstremt egoistiske tilstand. 

Aktor Inga Bejer Engh er min nye helt! Min helt fra før var PIPPI Langstrømpe men nå er det jammen blitt en delt førsteplass her med Inga Bejer Engh altså. For makan til kvinne altså! Jeg beundrer henne stort og er dypt imponert over henne og hennes måte å gå frem på, hennes måte å svare journalister på, hennes verdighet. YOU GO GIRL!!!!! 

Og hatten av for Geir Lippestad! MAKAN!! For en jobb denne mannen har! Håper han får seg en skikkelig god natts................................... søvn i helgen! 


Jeg har selv pårørende i familien. Noen holder seg helt på avstand fra det som skjer, andre er deltakende. Det samme ser jeg på TV fra Oslo; noen velger å skulle ha med seg alt som skjer, andre holder seg mer på avstand og velger dager eller forklaringer de ønsker å høre.

Jeg anbefaler dere å lese denne bloggen som skrives av en som var på Utøya 22/7 og som deler sine tanker på blogg og Twitter.

Dette er den absolutt største hendelsen i rettstaten Norge siden andre verdenskrig. Det er den mest alvorlige kriminelle handlingen som noensinne har blitt utført og ikke minst, det er det sykeste menneske og den grusomste forklaringen Norge og Nordmenn noensinne har hørt.

Jeg anser det som en plikt å følge med. Jeg syns det er vanskelig, tungt og tøft og jeg skulle gjerne ha hatt en klem innimellom (jeg er jo så heldig å ha verdens beste klemmer fra mine to små) så jeg kan jo bare tenke meg til konturene av hvordan de direkte involverte har det.

Mitt hjerte og mine tanker går ut til dere. Rosene er til alle dere som var på eller hadde noen som var på Utøya 22/7. Rosene er også til alle dere som trosser dere selv og følger med så mye dere klarer. Og en klem får dere også.
My thoughts about the biggest lawsuit in history of Norway, that we see beeing helt these days. The childkiller mentiones this childish song in the begnning as a "brainwasher" because it talks about all children beeing the same, no mattter colours or origin. So we play that song!

Mis pensamientos sobre el proceso judicial mas grande de la historia Noruega. Lo estamos viendo estos dias. El matador de niños ha dicho que la cancion de arriba es una cancion que "limpia cerebros" porque habla de que los niños son iguales independiente de origen y color. Por eso quiero que ponemos la cancion todos!
post signature

6 kommentarer:

Hannemor sa...

Flotte ord du skriver,
selv om saken er trist og tragisk
er det vigtig og godt å sette ord på det.

Klem til deg!!

Guri sa...

Vet ikke helt hva jeg skal tro og mene om typen, men han er unektelig et interessant kasus.......

Du får ha en fin dag til tross for .... :)
KLæm

Whitebite sa...

Flott innlegg Trollmora!
kloke ord..

sisselastrid sa...

Du er flink til å sette ord på det mange av oss tenke <3 Håpet må vere at ein no kan bli ferdig med denne saka i retten, bure han vekk for alltid og at dei som har vore berørt av saka får lov til å gå vidare i liva sine <3 Tankane mine er med dei alle - for dette berøre heile det norske folk og alt vi står for...

Og russebussane syns eg godt kan spele "En himmel full av stjerner" forbi ILA fleire gangar i døgnet med full guff på høgtalarane!

Ein god klem til deg

KKvinneblogger sa...

Hele denne saken er så ufattelig tragisk!
Jeg ville i det lengste tenke at mannen er syk, men den siste uken har jeg begynt å lure på om vi her har å gjøre med ren ondskap.
Finnes det faktisk mennesker som er bare onde?!
Han ble vel ikke født ond?
Gud hjelpe oss alle sammen!

ide-puffen sa...

Flotteste flott skrevet! Det med russebussen håper jeg de tar tak i. Kjøre forbi hver dag når kvarken går inn i rettslokalene med høytaleren på full guff.
Kjenner jo (som du sikkert vet hvem er) en familie som ble rammet og det må være dramatisk følelsesmessig å følge rettsaken. Jeg prøver å ikke få med meg alt. Blir så eitrende forbannet og målløs.
Vel, det norske folk og rettssystemet fungerer demokratisk og alt går sin gang. Bare han ikke slipper ut om 21 år sier nå bare jeg.

Hei så lenge.
Klem Randi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...