21. nov. 2010

Antiblogg versus interiør.....OPPDATERT! :)


Følger du med på denne "krigen" ?

Forklaring:  Enn viss dame fra en viss antiblogg har kastet seg over interiørbloggverdenen og "tar livet av" en interiørblogg hver fredag. Hun elsker å hate blogger som omtales med ord som "Lykkelig" , "Prinsesse" osv og som tar bilder av sine hvite møbler. Helt er det hvitt på hvitt hun liker å hate og å skrive om det.
Denne antibloggedamen har en dyktig penn. Hun kan å skrive og det er egentlig ikke ille å lese hennes ord, om man ser bort fra innholdet som er oppgulp fra ende til annen. Man kan vel ikke engang karakterisere det som konstruktiv kritikk på grunn av undertonen (og til dels overtonen) av hån som ligger mellom, i og over linjene hennes.
Hun har da, på denne bloggen sin som jeg nekter å linke til (hun har jo startet dette "in the first place" for å få flere lesere så hun skal jo ikke få flere fra meg.... på DETTE grunnlaget i alle fall) også en avstemning der man skal kåre "Norges verste interiørblogg". Og der er det mange kjente og kjære medlemmer... og det syns jeg er trist..... Og mange har blitt lei seg over dette.... og det er jo trist.

Som sagt. Damen skriver bra! Men det blir nesten som med danseband.... mange av dem er knallgode musikere som bruker talentet sitt til å spille "Gullbruna øgon" liksom.... de finnes grenser.

Har du noen mening?

Fyr løs!

Bildene er Googlet pesonlig, montert personlig og komponert personlig hihi :)

25 kommentarer:

Mattisheimen sa...

Jeg følger tydeligvis IKKE med. Aner ikke hva dette er snakk om :)

Ha en fin søndagskveld!

:) Renate

Tovepia sa...

Litt usikker på hva du mener. jeg lar meg inspirere av interiørblogger og har lært mye om gjenbruk av dem. Dessuten er det mange vakre bilder der;)
men at alt skal være hvitt, nei det tror jeg ikke;)...tar til meg det som passer meg;)...er jeg på vidda???
klem fra meg:)

Tina Liel sa...

Kender heller ikke til krigen men hvor er det ondt. Der er mange emner i blogverdenen og plads til os alle. Tænk at gøre sig "interessant" på andres bekostning føj. Der sker mange ting i blogverdenen som man ikke fatter. Hvis folk ikke kan lide visse slags blogs kan de bare lade være med at læse med de behøves ikke at være onde. Kan godt forstå du ikke linker til hende!!!!! Knus til dig♥

mimmi-leone sa...

Havnet tilfeldigvis inne på denne bloggen du nevner via en av de som var "rammmet" av hennes skarpe penn.

Har gjort meg noen tanker, visst er hun dyktig med pennen og skarp som et knivblad.
Og helt klart på sin vei vil hun såre noen der ute.

Men jeg gjorde meg også tanker om, at at om en offentliggjør tanker og ideer vil det alltid være mennesker som griper pennen fatt.
Her tydligvis en motvekt til alt det "dukkesøte" som for noen kan være en provokasjon.
På en annen side får jo disse bloggerne blest rundt seg, men her på en veldig negativ måte.
Samtidig liker jeg ikke at noen skaffer seg lesere ved å såre andre.

Hilsen Mimmi-Leone

Shy sa...

Kjenner ikkje til dette....
Har berre møtt hyggeleg folk innpå her, trist om nokon har starta noko slikt.

Trollmora sa...

@mimmi-leone :) ja. . . Jeg tenker litt som deg. Det er da plass til alle her inne, både de med skarpe penner og de med myk stil :) men det blir liksom litt feil når noen skal bli lei seg av å vise frem det de syns er vakkert. . . Jeg tenker litt sånn at 'what a waste of talent' mht denne antibloggeren. Kunne tenkt meg å sett/lest noe fra pennen hennes som ikke er gulp og oppkast liksom. Jeg skjønner ikke hva det er som er så underholdende med å 'disse' interiørbloggere. For all del, alt ligger offentlig så vi vet jo at alt vi skriver kan bli brukt av andre til hvasomhelst. . . Men hvorfor akkurat sånn? Nei jeg er nok gammel og dum jeg. :)

Anonym sa...

Har ikke peiling på hvilken blogg du mener men personlig sitter jeg og ser på blogger hver kveld. veldig moro og mye fint å se. men kan jo se den med at mange bloggere/tar bilder/legger ut identisk med hverandre liksom for å være like og ikke tørre gå utenom "det hotteste" hvis du skjønner. og skulle det være sååå bra i nesten alle hjem som disse "prinsessetypene" skriver så er jeg enig i at det er utenpå blankt hvis du skjønner. men som sagt mange veldig morsomme, fine interiørblogger. Elin

Trollmora sa...

ja. . . . Jeg forstår det der altså. . .at det kan bli så søtt og koselig og nusselig at det kan bli for mye, sant? Men. . . Er det ikke da man bare legger ned den bloggen og evt sletter den fra favorittlista, eller er det da man setter seg ned og detaljbeskriver i hvilken grad man ikke kan fordra den? Hmmm. . . . Blir vi noe klokere mon tro? :)

Anonym sa...

nei det er sant at å hate det så mye at en går ut og lager egen blogg om det er rart og jada vi kan slette alle disse bloggene. blei bare litt paff over at ja, jeg har tenkt noe av det samme som hun her da mener at det i veldig mange tilfelle blir så veldig likt og da dessverre uinteressant på en måte. og du tenkter hvorfor har så mange exact de samme tingene?? det er jo litt mystisk at alle disse hjemmene har det samme. Elin

Sjuskeline sa...

Har sett noen innlegg fra denne damen, men er ikke imponert. Du kan gjerne være antiblogger uten å såre og gjøre folk lei seg. Hvilken hensikt har nå det????

Gidder ikke bry meg om slike bitre oppgulp, men konsenentrerer meg om alle de flotte, koselige, hyggelige flotte, spennede bloggene jeg liker, og dr.... i dem jeg ikke liker!

Smaken er som baken :-)

Trollmora sa...

my point exactly der sjuskeline! Driv gjerne med antiblogg men ikke hån folk. . . Sant? Nei, imponert over forfatteren er ikke jeg heller! Men det finnes noe der i den pennen som er fengende. . . Dessverre kommer det frem meget sjeldent. Og nå har jeg lest der en god del de siste par døgn for å finne noe opphav eller drivkraft. . . Men finner lite substans i det hele og det store. Men men. . . Poenget er at det bør være rom for alle smaker men ikke for overtramp, eller?

Bestefars Verksted. sa...

Hm,har jeg gått glipp av noe......? Hvem er denne damen da,som engasjerer seg så fælt,i noe hun ikke kan fordra.......merkelig må hun jo være !

Trollmora sa...

der tror jeg du traff med valg av beskrivende ord Mona. Merkelig. Ja hun er det (altså bloggen hennes, jeg kjenner ikke damen). . . Merkelig.

En støvel og en sko sa...

Mmmm, denne bloggen har jeg ikke hørt om før.
Men du, ang kart, så kjøpte jeg kartet som er avbildet på Waterstones i England, men synest ikke det var vits i å nevne det i innlegget mitt. Men jeg har sett akkurat maken kart på bokhandlere her i Norge, f.eks. Norli og Libris, til samme pris, og noen av dem var også laminert.
Tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min, forresten. Og når vi er inne på det å være flink til å skrive, så er du helt der oppe blant de beste for meg. Synest du lager så mange gode innlegg, veldig kjekt å lese.
Ha en fin dag videre.
Klem

Huldra sa...

Er vel kjent for å ha meninger om alt og ingenting, så selvfølgelig har jeg en mening om dette også. ;)

Joda, jeg har fått henne med meg, via en "hvit" interiørblogger hun har "omtalt". Jovisst har hun ordet i sin makt, og skriver godt. Likevel synes jeg det er forferdelig at hun bruker både bilder og navn på bloggere. Måten hun gjør det på er jo rett og slett trakassering.Hadde hun derimot henvendt seg til bloggerne først, og skrevet det i en ironisk tone uten den innbitte haten hadde jeg tatt det som et humoristisk innslag. Sånn er det jo ikke med måten hun faktisk gjør det på.
Nettvett er det noe som heter, og det betyr jo faktisk å behandle hverandre med respekt. Folkeskikk liksom..?

Huldra sa...

Glemte jo å takke for herlige kommentarer inne hos meg. Er ikke meningen å gjøre deg brydd. Er bare rett og slett ærlig i hvordan jeg oppfatter mennesker. ;)

Fotformsko..? Flagrende gevanter..? *gliiiser*
Joda, jeg trives i gode sko (dog ikke fotform), og kan nok slenge noe flagrende på skrotten til tider. Er en god blanding av klassisk, hippie- og med aner bakover i gotherverden. Var veldig svart i klærne en tid, og brukte militærstøvler i alt og ett en stund. Har også hatt perioder med stiletter og høye støvletter, men er litt sånn vaklende i balansegangen til tider, så det funker sjelden nå. Hmm.. Nå fikk jeg en idè til et skoinnlegg en gang i fremtiden. Har en litt for stor samling med både sko, støvletter, jakker og kåper, så det fortjener egentlig et eget innlegg.
Foretrekker egentlig kroppsnære plagg, for trekker jeg på meg for mye flagrende saker forsvinner jeg jo helt. Er tynn som en spiker, så med varmedress (som brukes ofte her i gården) ser jeg ut som en q-tip med sumodrakt. ;)

Håper vi ser mer av deg her ettervert! Billedlig talt. :)

VillaVårfrubakken sa...

Hva folk bruker tid på, la dama skrive, skjønner ikke helt motivasjonen. Trenger hun hjelp til interiøret kanskje, hi,hi...klem

Trollmora sa...

hihi mona. . . Ja kanskje det du! Men jeg er enig med deg. Skjønner ikke motivasjonen. . .

Trollmora sa...

ja Huldra. . . Selv om det er in å være sur og anti og pissed så går det ann å være det på en smakfull måte der du oppnår det du vil uten å ødelegge dagen for andre, sant? Men så er det jo også sånn at 'what goes around, comes around' så vi får ha et halv øye med saken. . .

MammaMy sa...

Gratulera, du har vunne i basaren min! Mail meg ei adresse er du snill. :)

Anonym sa...

Hei.

Det er altså min blogg dere mener, ser jeg. Skjønner at de innleggene kan være litt provoserende, men jeg er altså også provosert over hvitmaling og tradisjonelt kvinnensyn. Det er målet mitt med å skrive: Å tilby en alternativ innfallsvinkel til interiørbloggjungelen. Skaffe lesere? Ja, de fleste vil vel nå ut med budskapet sitt, men det klarer jeg fint uten disse bloggene, som jeg har til hensikt å kritisere.

Jeg ønsker ikke å såre de som står bak bloggene, men det er jo opp til dem hvordan de reagerer på kritikk. Det er en tøff verden utenfor blondegardinene, som en av mine lesere sa.

Takk for at dere liker det jeg skriver. Til opplysning har jeg akkurat nå skrevet 222 innlegg siden august, hvorav kun 12 innlegg om Shabby fredag aka Norges verste interiørblogg, så det burde være nok å ta av hvis dere vil lese noe annet. Jeg har til og med skrevet et innlegg om interørsider jeg liker, som kan leses her: http://antibloggeren.wordpress.com/2010/10/14/interi%C3%B8rsider-jeg-liker/

Hvis det ikke blir for problematisk for deg at jeg linker til bloggen min, da. Det kan jo hende jeg får noen lesere.

<3 Mag

Trollmora sa...

åh jippi! Så jeg provoserer deg jeg også pga at jeg lever i et tradisjonellt ekteskap med MEGET tradisjonelle kjønnsroller? Kult! Du? Jeg har et hvitmalt salongbord i loftstua. . . Litt mer provosert nå? Havner jeg på en liste hos deg kanskje? Det håper jeg for jeg tror nemmelig det er slik at når det regner på presten så drypper det på klokkeren og jeg får sikkert flere lesere av sånt. . . Jeg har masse eksempler fra min hverdag som sikkert vil provosere deg hemningsløst altså. . . :) ha en god dag nå og så får vi alle prøve å henge ut andre så smakfullt som vår personlighet tillater oss :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Har fått med meg denne. Dama skriver i utgangspunktet bra og kunne ironisert over hvite interiørblogger som gruppe, men å henge ut navngitte enkeltblogger er ren og skjær mobbing! Da er det ikke morsomt.

Trollmora sa...

Nei Elisabeth det er ikke det.... det er ikkem morsomt....det innehar ikke andre valører for underholdning heller, så det er derfor jeg ikke forstår noe....
Men jeg ser av hennes siste innlegg vedr hvite interiørblogger at hun har moderert seg noe og bruker argumenter som "hvorfor bruker de ikke talentet sitt på noe jeg liker bedre" og lignende... så det spørs om hun har fått til å dra opp rullegardina litt på gløtt...?
I alle fall så er det trist at antipati og ironisering skal mistolkes til et frikort for å mobbe. Ille.
Ha en god dag videre nå!

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva som er verst, jeg, antibloggeren eller hvite interiørbloggere....jeg leser antibloggen, synes den er morsom selv om jeg ikke er enig med det hun skriver,men heldigvis kan jeg tenke og gjøre meg opp meninger selv, har heller ingen problemer med å kommentere verken for eller i mot henne, hun klarer å forholde seg veldig avbalansert til både positiv og negativ kritikk. Jeg leser også hvite interiørblogger, synes det er mye fint og masse inspirasjon i dem, men jeg tørr ikke å legge igjen negative komentarer hos dem, for en god del av dem er fryktelig hårsår....
og jeg må ærlig talt si at den verste ordbruken og de ganske så brutale personangrepene kommer fra interiørbloggerene sin side, og harmonerer ikke litt en gang med hvordan de fremstiller seg selv på bloggene sine.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...