24. feb. 2012

Kategoritesting - Trollmor som Humoristpolitiskfjasemamma-blogger

Hei sveis!

Hva er det med denne nikkabben egentlig? Kan ikke folk få gå i det de vil uten at vi skal begynne å legge seg bort i det? Eller? .
Bilde lånt fra Sawaj.com
Visste du at det finnes ganske mange mennesker som mener at dette er obligatorisk klesdrakt for kvinnelige muslimer? 

Visste du at det finnes en del menn som mener at det er kun de ekstremt vakre kvinnene som går med niqab, fordi de må skjule sin skjønnhet for svake menn i samfunnet? 

Visste du at det er rimelig vanskelig å puste i en slik bekleding? 

Visste du at da Åsne Seierstad var i Kabul og gikk i en tilsvarende drakt; burkaen (se under) så fikk hennes mannlige følge komplimenter for hans vakre kone. Åse lurte fælt på hvordan han kunne mene noe om det, men måleparameterne var som følger: 
*Hvit hud
*Høyde
*Lengde på pannen
*Farge på øyne
googlet bilde
Jeg kan tenke meg opp til flere andre ting som ville blitt vanskelig med slike drakter jeg. 

*Lete etter småpenger til bussen
*Åpne veska for å finne den lille boksen med freshmints og påfølgende forsyne seg med en
*Gjenkjenne en venninne på gaten og si "Skal vi gå å ta en kaffe"? 
* Ha en trollunge som er tissetrengt og en annen som skal hoppe bukk

Ja listen er jo egentlig uendelig :) 

Men fra spøk til alvor... Jeg er helt for kvinnens rettighet til å kle seg akkurat presis som hun vil; når hun vil, uten at dette skal få konsekvenser for hennes hverdag. Men jeg er også for at alle i det offentlige rom skal få sine rettigheter som mennesker ivaretatt og en av de rettighetene mener jeg er å kunne kommunisere med de andre som befinner seg i det rommet du er i. 

En kvinne som dekker ansiktet sitt med niqab/burka har i beste fall øynene å kommunisere med, noe som gjør den nonverbale kommunikasjonsprosessen vanskelig, om ikke umulig. 

Jeg vil at mine barn skal se ansiktet på sin lærer. Jeg vil at mine barn skal se ansiktet på sin trener. Jeg vil at mine barn skal se ansiktet på alle de ønsker/har behov for å se ansiktet på, for er det noen som er avhengig av nonverbal kommunikasjon så er det små barn. De leser kroppsspråk og ansiktsutrykk og vet for eksempel at noen har det vondt før en voksen legger merke til det. 

Jeg er for frihet til religionsutøving, jeg er for kvinnenes rettigheter, jeg er for det frie valg .... men jeg stiller spørsmål om det virkelig er et fritt valg så lenge at konsekvensene for andre er så store? 

Hva tror du? 

googlet bilde


post signature

20 kommentarer:

EllenSand sa...

Veldig bra innlegg.
Ellen :)

lise sa...

Gratulerer med nominasjon til den høythengende tittelen Årets fjaseblogg. Kåringen pågår frem til og med 1. mars. Som nominert er du en av dem med størst innflytelse!

Sjekk her: http://www.lises.net/blogg/?p=5506

Anonym sa...

Kommunikasjon er viktig, spesielt for meg med hørselshemming, så du kan jo tenke deg... Jeg har ett innlegg om det her:
http://www.egedenne.com/2012/02/niqab-og-hrselshemmet-dv.html

sisselastrid sa...

Denne kategorien beherska du utruli godt :)))

God helg klem

Miranne sa...

Er veldig enig med deg. Så får det der med impulskontroll også gjelde muslimske menn. Får dei sett nok damer, så blir det kanskje lettare å håndtere det også.
Men: eg synest fortsatt at jenter skal kle seg etter vær og føre, og ikkje trippe rundt i nesten ingen ting om dei ikkje solar seg.

Evelyn sa...

Hehe.. bra innlegg :)

Whitebite sa...

very good.

Jeg tenker, sånn helt seriøst, at det ikke burde være tillat med burka eller nikab eller hva det nå heter.

På samme måte som vi ikke tillates å gå med hodet bart i slike land.
Vi må følge et lands regler, ikke være naive og dumsnille.

Anonym sa...

.. er ikke du også anonym?

Trollmora sa...

@ anonym
Ikke at jeg forstår hensikten med spørsmålet, men jo her inne er jeg definitivt anonym.
Om du skal prøve å trekke paralleller mellom å være anonym på en blogg og det å bære niqab/burka så tror jeg nesten at jeg vil fraråde deg det altså; for jeg bobler over av argumenter og formuleringer i motsatt retning ;)

Ha en god dag da!

Trollmora sa...

@whitebite
hmmm...... jeg er ikke enig faktisk... ikke på DET grunnlaget affal :)

Jeg har vært i mange muslimske land og jeg har aldri vært nødt til å bære hodeplagg. Jeg har gjort det mange ganger, men ikke fordi det var påbudt. :)

Trollmora sa...

@ lise
wow.... nominert? Meg altså? wow.... takk!

Anonym sa...

;o) Anonym i forhold til kritikken du har skrevet i ett eldre innlegg. Du kritiserer anonymitet i en kommentar til deg,(en meget høflig kommentar!)men du er selv anonym, eller?

Kaoskontroll sa...

Jeg kjenner at mine fordommer bobler litt for dette med niqab og burka. Ja, det er nok kvinner som velger å gå i det... men jeg lurer litt på hvilket grunnlag de velger det. Det er så mange sosiale og følelsesmessige funksjoner et slikt "valg" kan gjøres ut fra, der mange av dem ikke er lystbetonte. Altså, mange velger å bli i et nedbrytende ekteskap også. "Velger" å være ulykkelig og bli trakassert... fordi alternativet føles verre, ut fra faktorer av sosial karakter eller redsel. Ikke av lyst til å bli.

Når jeg ser kvinner i burka og niqab kjenner jeg at jeg HÅPER på at de har tatt valget ut fra et religiøst standpunkt. At det er valgt KUN ut fra det. For samtlige andre alternativer virker ikke valgte. Slik egentlig.

Du og jeg er så enige når det gjelder bordene mine. Svart var stilig! Hvitt var bare hvitt! :)
Venter til teppet kommer... men med en slik overbevisning som jeg har tror jeg det skal mye til for å ombestemme meg. ;)

Klem

Trollmora sa...

@ anonym
Om du kategoriserer den kommentaren jeg kritiserte som høflig har jeg ingen verdens ting å si til deg annet enn:
MIN BLOGG! JEG BESTEMMER! ;)

Whitebite sa...

ikke enig? what?!

:)
neida den er grei.

Men jeg mener nå likevel at Norge er et nisseland som godtar altfor mye rart. Du er ikke enig?

Og jeg er ikke rasist fordi jeg sier dette, manglende lover og regler i et land er det som fører til rasisme blant folk. Derfor synes jeg det er synd det er slik her i Norge.

Ikke enig? ikke litt? Overhodet?
;)

Trollmora sa...

@ wb
Hihi.... jeg er ikke enig fordi dette ikke handler om den samme diskusjonen på hver side av burkaen... hadde det vært snakk om likeverdige parter kunne man kanskje brukt en slik tilnærming...
Jeg er ikke helt uenig i et forbud mot å dekke ansiktet altså, men argumentet med at 'jeg fikk ikke leke hos dem i går så da får ikke dem leke hos meg heller' tror jeg ikke på :-)

Vi må inn på helt andre arenaer først, før et evt forbud, slik at vi forsikrer oss om at vi spiller på lag med dem det virkelig gjelder; kvinnene uten ansikt.

Anonym sa...

Å ja.. Bare "alle de andre" som ikke skal være anonyme.. Du velger å være anonym, (helt ok synes jeg!)Men synes du ikke det er flaut å kritisere andre som velger å være anonyme (akkurat som du velger..)(Og dette gjelder selvfølgelig ikke dagens burkadiskusjon.) 'Ser ofte "blogeiere" med kallenavn som gir full anonymitet, kritisere anonyme kommentarer(spesielt de som er uenige), dobbeltmoral? eller kontrollbehov? Ren nysgjerrighet fra min side, må da bli kjedelig..

Trollmora sa...

@anonym
Ikke kjedelig i det hele tatt. Tvert om. Du burde prøve selv så du slapp å bruke kommentarfeltet til folk som ikke liker anonyme kommentarer til å mene noe om bloggeeierens smak og behag, men heller bruke din egen blogge til å mene det du vil. Så kan jeg komme å kommentere anonymt på innleggene dine så skal du få se selv hvor ekstremt lite givende det er.
Till then, sleep tight.

BTW... du provoserer ikke i det hele tatt, du engasjerer ikke engang... så dette blir siste svar fra meg vedrørende dette. Slå deg løs i kommentarfeltet om du vil. Anonymt selvfølgelig!

alexia sa...

jeg har SÅ lyst å være politisk korrekt, og mene alle bør få gå med det de vil, og kanskje flere a disse kvinnene oppriktig mener det er DERES FRIE VALG å gå med det. Men egentlig reagerer jeg likt på en burka/niqab som en finlandshette. Jeg klarer ikke kommunisere med folk som skjuler seg bak en maske.

Trollmora sa...

Der er vi enige alexia :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...