31. mai 2012

Barn og unormal seksuell adferd....

Hva om en mor oppdager at hennes sønn på snart 4 onanerer; som en mann? Rytme; teknikk...osv...

-hun spør han hva han gjør og han ler og gir et navn på aktiviteten som mor ikke kjenner igjen.Mor spør videre hvem det er som har lært han dette og gutten svarer "Petter i barnehagen".

Gutten sier videre til sin mor at han må gjøre det fort så "den" blir stor. Det har Petter sagt at han må.

Mor i dette tilfelle blir svært bekymret for Petter og snakker med barnehage.

Ville DU blitt bekymret for Petter? Hvilke tanker gjør du deg?


post signature

11 kommentarer:

Bustenellik sa...

Jeg har akkurat lagt fra meg Norsk Ukeblad der jeg leste om Hegelill som ble utsatt for overgrep. Hennes råd til alle som var bekymret for barn, var at det var bedre med én bekymringsmelding for mye enn en for lite. Jeg blir bekymret for Petter. At barn er nysgjerrige på egen seksualitet er normalt, men at de har navn på aktiviteten og i tillegg et så bevisst forhold og så mye kunnskap...? Kan hende har Petter eldre søsken, men dette syns jeg hørtes merkelig ut.

Trollmora sa...

@Bustenellik
Ja, jeg syns også det. Men nå kommer jeg fra en forhistorie med overgrep selv så jeg må liksom forsikre meg om at jeg tenker riktig. Men en 4-åring skal ikke kunne slikt... virkelig ikke. Eller?

Anonym sa...

Jeg vet at når jeg jobbet i barnehagen så var det noen av jentene ved 5 års alder i allefall som plutselig kunne finnepå å "kose" med seg selv. Noe de sa var helt normalt, MEN disse barna visste ikke hvorfor de gjorde det annet enn at det var godt og noe navn hadde de heller ikke på det.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Seksuell utforsking er naturlig, men jeg blir skeptisk om barna har et voksent navn på aktiviteten. Det kan være lært fra større søsken, men det kan også være fra en voksen overgriper. Veldig vanskelig sak å ta opp, men som Bustenellik påpeker så er det bedre å si fra en gang for mye.

Unknown sa...

Min datter begynte tidlig å "utforske" sin egen kropp og heller enn å fordømme så forklarte jeg rolig og åpent at slike aktiviteter gjør man helst når man er alene, men at de aller aller fleste liker å kjenne på seg selv og at det ikke er noe annet galt enn at man ikke bør gjøre det foran andre.
da var hun 3 år gammel. Ingen hadde "lært" henne det.
De flaste barn oppdager kroppen sin og det er jo naturlig, men de fleste av dem trenger hverken å sette navn på det eller dele det med andre...
Dersom Petter er opptatt av dette og det har stort fokus og "teknikken" navnet eller om han ønsker å gjøre det sammen med din sønn ville jeg nok sendt bekymringsmelding. I første omgang ville jeg nok snakket med de ansatte i Barnehagen og uttrykt bekymring for "opplæringen" samt hvor Petter har informasjon fra.

Nora sa...

Jeg ville blitt bekymret og er enig med synspunktet "heller en gang for mye enn for lite". Det er altfor lett å bagatellisere slike ting, kanskje fordi vi voksne ikke engang orker å tenke tanken på at det kan være et overgrep.

Unknown sa...

Hmmm, ja her må man trø varsomt. Mennesker er jo født med en sexualitet. Barn starter tidlig med utforsking av egen sexualitet. Dette foregår gjerne sammen med andre barn uten at det nødvendigvis trenger å bety at noen av de har vært utsatt for sexuelle overgrep. Men jeg synes absolutt det er verdt å melde ifra både til barnehagen og foreldrene til Petter slik at de kan være obs på andre symptomer. Dersom det er eneste symptom Petter har på at han evt kan ha vært utsatt for overgrep, trenger det ikke nødvendigvis å være unormalt. Hilsen Helsesøster

Mormorfarmor Inger sa...

Dette kan være absolutt helt uskyldig - og normalt, men enig i at det er bedre å undersøke litt enn å ikke gjøre noe. Men trå forsiktig må man absolutt gjøre, ellers kan en fjær bli til en haug med høner...
Håper det er helt uskyldig.

Elin sa...

Ta en prat med de ansatte i barnehagen du. Dette kan være helt uskyldig og noe Petter har kommet fram til selv. Siden navnet på aktiviteten var ukjent kan han bare ha funnet ut at det var en god ting å holde på med. Om fireåringen det her er snakk om er som min treogethalvtåring kan det også hende at det er "Ola" som har lært ham dette og ikke "Petter". Lett å slenge ut et navn i hytt og pine. Så.. trå varsomt,men trå litt.
Vanskelige greier slikt!

Inspirasjon fra Elin sa...

Det er normalt at barn har en seksuell adferd. Man leker doktorleker og finner ut at det kan være godt å ta seg på tissen. Jeg har for en liten stund siden hatt noen forelesninger om barns normale seksualitet og overgrep. Dette trenger ikke handle om overgrep. Men at gutten har funnet ut at det er godt å ta på seg selv. Barn lærer og viser hverandre.
Er man virkelig bekymret for at noe ulovlig kan ha skjedd må man melde i fra til politiet.

Anonym sa...

Jeg tror mange barn vet mer om slikt enn voksne er klar over. Og en 4 åring i dag vet mye mer enn en 4åring for 20 år siden. De har øyne og ører, de får med seg alt.

Men det er klart, for en voksen virker det rart. Har du snakket med barnehagen?

Ps jeg har en award til deg ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...