29. okt. 2010

Jeg er en "cherry on top" :-)

Oh glede! Bli med meg på feiring :)Den evig kreative og varme HULDRA med bloggen "Huldras liv og leven" har bestemt seg for å gi meg, lille meg, en award! Tenk det da! Og så en så fin en award jeg har fått.....Og her står det altså "For de vakre bloggene med "det lille ekstra".... og det er meg det da.... syns Huldra... **fnis**

Jeg blir litt sånn fnisete, litt vantro og litt stolt og litt æreskjær og litt sånn "hæ? mæ? når da? Koffer det? ka e det?" Fordi jeg tror jo egentlig ikke at noen leser her inne hos meg i det hele tatt :) Tusen takk Huldra! Jeg har fortalt deg for en spesiell dag denne awarden kom på, for meg, og at jeg deler oppfatningen av at vi to er like... på en slags verdensvebbslekskapsaktig måte pluss pluss.... jeg gleder meg i alle fall til å finne mere ut av det... og tusen takk for at du er min bloggvenn!

Ok.... jeg skal nå gjøre følgende:

1) Fortelle om 3 ting jeg brenner for OG legge ut et favorittbilde
2) Gi awarden videre til 5 bloggere jeg mener har "det lille ekstra" og fortjener en award.

---------------------@@@@@@-----------------@@@@@@---------------------

Jeg brenner for:

1) Brobygging mellom religioner og kulturer

Jeg har lest de 3 hellige bøker fra perm til perm, opp til flere ganger. Jeg kjenner mennesker i alle samfunnslag og tilhørende i de fleste religioner. Jeg er selv religiøs uten at jeg definerer meg mer enn så her inne, da poenget med en tro ikke er HVILKEN man tilhører men HVORDAN man utøver og ter seg.
Jeg kan, på bakgrunn av min begrensede kompetanse ikke se de store forskjellene mellom oss. Det er MYE mer som forener oss enn det som skiller oss, men det er MENNESKENE som representerer hver enkelt retning som legger stenene for enten positiv tilnærming og/eller distansiering.
DU og JEG har en jobb å gjøre her. Det første vi bør gjøre er å sette oss inn i ting før vi uttaler oss om noe. Uttalelser som ikke bygger på kunnskap sårer mye mer enn en vel overveid kritikk med bakgrunn i refleksjon over, eksempelsvis, en tekst.

2)
Reell likestilling i Norge

Med dette mener jeg at likestilling kan først oppnås når man ser de relle valgene under ett og at ALLE valg er mulige å gjennomføre i praksis. Jeg kjenner mange kvinner som ønsker seg å være hjemme med sine barn og som ville ha valgt dette om det var praktisk gjennomførbart. Men det er ikke mulig. I Norge betyr likestilling i all hovedsak at kvinner skal ut i lederstillinger. Og det er flott det. Jeg har selv hatt lederstilling i mange år så jeg vet da viktigheten av kvinner i sirkulasjonen i toppen! Men tenk så mange kvinner som kunne fått prøvd seg der oppe om de som ønsket det kunne vært hjemme? Hva er det som gjør at vi ikke kan sette en takst på det å være hjemme med barn i noen år og lønne husmødrene deretter? Vel vel.... dette er noe jeg kunne tenkt meg å arbeide med faktisk, men av deiverse årsaker så er mine muligheter begrensede i yrkesmessig retning. Men at det BURDE vært annerledes enn det er i dag og at jeg BRENNER for at en husmor bør bli annerkjent som en husmor også med lønn er det liten tvil om.

3)
Barns levekår, rettigheter og muligheter

Barna våre er de som skal styre verden om få år. Og det er VÅR oppgave å sørge for at de forvalter dette ansvaret godt når de dagen kommer.
Likedan er det vår oppgave i den rike del av verden å sørge for at barn i andre land får mulighetene til å utvikle seg og vokse opp friske og raske. Om vi ikke klarer å hjelpe alle så klarer alle å være med på å gjøre en forandring via hjelpeorganisasjoner. Det er ingenting som heter at man ikke har råd til å hjelpe. 200 kroner pr måned har i alle fall alle JEG kjenner råd til. Jeg blir nok ofte litt krass om noen sitter på kafè over napoleonskaken sin og en dobbel kaffe latte og sier at de ikke har råd til å hjelpe.... 
Jeg vet at det finnes mennesker som ikke har råd til noe som helst, ikke engang å varme opp husene sine... her i Norge... det er ikke dere jeg retter meg til her :)

Ja... og så var det et favorittbilde da... Litt vanskelig syns jeg da jeg blir betatt av så mye rart i bilder.... og i og med at jeg ikke er så veldig personlig her inne.... så jeg kan ikke sette inn bilde av Trollungene.... hmmmm .... Det får bli et av mine yndlingsbilder fra Anne Geddes da :)

----------@@@@@@@@@@@@@-------------@@@@@@@@@-----------------

Så over til dem jeg ønsker å gi awarden videre til :)

1) Direkte tilbake  til Huldra. Hadde jeg fått den av noen andre hadde jeg gitt den til deg uansett. Jeg har hatt kontakt med deg fra første bloggedag og håper å fortsette med det :) DU skal slippe å repetere alt som du nettopp har skrevet altså! :)

2) Sjuskeline! Fra bloggen Sjuskeline`s lille blogg! Får jeg ikke min daglige dose Sjuskeline blir jeg nesten sur.... hehe... En helt fantastisk blogg fra en dame som er så befriende lite selvhøytidelig at det er misunnelsesverdig! Og så sitter man liksom igjen med en ettersmak av ettertanke etter et besøk også... en deilig kombinasjon!

3) Shy B fra bloggen A bit (ch) shy  ! Jeg elsker hennes hverdagsbetrakninger og lite selvhøytidelige syn på det meste fra bilringer via middagstips til skjønne bilder.

4) MammaMy fra bloggen MammaMy! Igjen en lite selvhøytidelig dame som lar meg være med på hennes hverdagslige gjøren og hendelser som ofte er beskrivelser som gjør at jeg trekker på smilebåndet og vel så det.

5) Karianne med bloggen Mammadamen! Her har jeg fått inspirasjon til å skrive noveller og mene sterke saker flere ganger :) Må liksom innom denne bloggen hver dag.

Nå gjør dere hva dere vil da vettu... om dere blåser det opp litt som jeg har gjort eller lar det gå forbi i stillhet :) Men awarden er i alle fall gitt videre fra meg! :)

Så takk for oppmerksomheten! :) Nå ble vel dette et langt nok innlegg :)

Ha en god dag!

7 kommentarer:

Shy sa...

Upps!! Eg fekk litt hjertestopp her...Eg "cherry on top"? Hjelp! Vert litt forlegen og flau. Eg synst ikkje eg har så mykje å stille opp med, i motsetnad til alle dei flinke damne innpå her..
Men tusen, tusen takk! Eg skal ikkje la det forbigå i fullstendig stillhet. Må tenke litt på det. Du er ei flink og skrivefør dame, så ditt kirsebær er fortent!

MammaMy sa...

Tusen takk, og gratulera sjøl som kirsebær! ;) Time will show... God helg!

Mammadamen sa...

Det var en fin award! Tusen takk:) Jeg gleder meg til å skrive om tre ting jeg brenner for! Du har forresten valgt flotte saker!

God kveld til deg, Trollmor:)

Tusen takk fra Mammadamen:)

Sjuskeline sa...

Gratulerer med Award! Den er virkelig velfortjent!

Tusen, tusen takk for at jeg er en av de utvalgte som fpår æren av å bringen den videre.......... Er helt svimmel her jeg sitter! Det er en ære og et privilegium, og nå skal jeg slutte å tjase........

Stiller meg 100% bak dine saker, du er en klok dame:-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer med kirsebæret. ☺ Gode fanesaker.

SURRESILJE sa...

Gratulerer til alle sammen. Vel fortjent!

Huldra sa...

Langt, godt, ettertenksomt og herlig. Er veldig glad for at jeg sendte den nettopp din vei, for da fikk vi sjansen til å bli enda bedre kjent med deg. Visste fra før at du er en god person, og fikk bekreftet det enda sterkere nå. :)

Ble sååå glad for å høre den falt på rett dag! Er jo i det samme systemet som deg, og kan virkelig tro en stor bør har blitt løftet fra skuldrene dine. Det er tøft å gå i det systemet i lang tid, og det må være godt å ha blitt trodd på, og få lov til å få fred. Gratulerer så mye med den freden. :)
Har faktisk vandret målløs rundt de fem siste årene selv, med mindre og mindre stillingsstørrelse. De siste to har jeg vært hjemme, og det er jammen ikke lett å finne ut av prosenten. Hvem i alle dager vil ha en arbeidstaker som verken er klokke- eller dagstabil? Prøver det jeg kan å finne ut av en mulighet til å jobbe hjemmefra, men det er virkelig ikke lett. I og med det nye systemet, risikerer jeg tre nye år i målløs vandring.. Skjønner virkelig hvordan det må føles å kunne puste ut, uten urimelige krav på skuldrene ja.

Stooor klem fra Huldra (som skal inn og lese de du har utmerket, og opp og lese neste innlegg) :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...