22. okt. 2010

En Trollmors dag fra A til Å

Sånn fortoner en dag seg i Trollkroken......

Kl 0600
"Mammaaaa?" i døra..... Prinsetrollet står der med puta si (som han elsker.... UTEN putetrekk selvfølgelig, ellers er det ikke PUTA i bestemt form entall).
"Kom lille venn" svarer jeg og han gir meg puta så jeg kan legge den der det passer i senga og deretter løfte han opp å legge han oppå den. Han klarer det selv, men HEY klokka er tross alt bare 6!!!
Så kan det hende at han sovner bittelitt om jeg stryker han på ryggen. Men som regel sier han etter noen sekuner "Mammaaaaa? Æ vil sjå bil".... det betyr at han vil se "Biler"-snutter på Youtube på min telefon... og det får han. Det har han fått siden han var bitteliten og han håndterer en touchtelefon bedre enn sin mor....Og så begynner han..... Han gearer om til våkengearet og dermed skal alle våkne... Lykketrollet også... og lykketrollet våkner og skal ha mat TVERT, helst skulle han ha hatt mat FØR han våknet.

Etter at Lykketrollet har fått frokosten sin på sengekanten (Ja jøss, Troll har også tilgang på AVENT flaskevarmere altsååååå) og Mellomtrollet har sett sin sedvanlige rekke med Biler, POKO, Tom og Jerry, Mikke Mus og EMIL så er det tid for å skifte bleier og ha på klær... Og mellmotrollet liker slike ting ikke mer enn akkurat sånn passe.

Så, når begge er kledte går vi ned til frokost. Trollepappa sover som regel enda... han er uhelbredelig søvnig.

Lykketrollet blir lagt i enten stolen, grinda eller vogna og mellmotrollet sier noe slikt som dette, kontinuerlig, uten stopp:

"mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk mamma, vil ha melk, mamma, vil ha melk.........."

Og når han har fått denne melken sier han

"Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost Mamma, vil ha brødskive med ost"        Jeg lukker øynene i 2 sekund og slår på vannkokeren og finner fra kaffepulver!Når han har fått i seg maten sin så er det min tur! (Etter at jeg har støvsuget/kostet gulvet etter et stk prinsetroll som insisterer på å gjøre alt selv)

Kl 1100:
Trollefar står opp. Han er så bortskjemt at det ligner ingen verdens ting, Han setter seg i stolen sin og venter på at maten hans skal bli ferdig. Og sånn har han hatt det hele sitt liv.

Utover dagen er det husarbeide og organisering av aktiviteter og hendelser. Ofte endel kriseløsninger som: "Å herre min Vegard, Prinsetrollet skal i barnehagen i morgen og jeg har ikke vakset regnklærne hans (fleeceforet selvfølgelig.... og vi har ikke tørketrommel) eller..... Prinsetrollet kommer inn til vaskerommet der jeg er å sier noe slikt som: "Mammaaaaa?..... den datt!!!!" Og så går jeg å ser og DEN er da 1,5 liter melk eller 1 pakke sukker eller søpla eller hva som helst.....

Når jeg ser at NÅ kan jeg sette meg i 3 minutter så er det noen som er sultne.... ALLTID.... uansett når det måtte skje.
Så da er det bare å lage mat igjen da.... :)Å? Trodde du dette var et sånt klage og "Herre Jemini så dritt lei jeg er"-innlegg???? NeiiiiI!!!! Gurimalla..... Kunne ikke falle meg inn!!!!! **knis**

Middagen skal være rundt klokka 16 på hverdager.... og så fremt jeg ikke har Trollemimmi på besøk (Hun kommer forøvrig i dag hihi) så er det JEG som lager og vasker etter middagen alltid, always, siempre.

Etter middagen er det barnetv og en dupp for Lykketrollet.....

Klokka 7 begynner Lykketrollet å sutre... han skal ha grøt og melk og legge seg. Ferdig snakka. Mellomtrollet skal ha brødskive igjen.... med ost. Jada... jeg prøver å gi han andre pålegg.... men han liker ost.... og vil helst ha ost.... og han får det ofte.... eller prim.... hihi

Klokka kvart på 8 er det rolig i huset....... begge mine elskede småtroll sover. Prinsetrollet har sovnet i en haug med bøker, for han leser alle bøkene som vi har lest før han sovnet om igjen på sitt eget språk når jeg har gått ut av rommet.... og det gjør han til han sovner :)

Og Trollkroken ser ut ..................................................... (fyll inn det som dukker opp i hodet)
Og Trollmora ser sånn utNår jeg er ferdig med rydding og vasking og organisering så er klokka ca 21.... og jeg har en drøy time til å gjøre noe.... og det er DA jeg syr en brikke eller maler et bilde eller ser på tv eller bare sitter med føttene høyt og gleder meg til at jeg kan gå å legge meg.

Men samtidig så er jeg så veldig glad for at jeg har denne perioden i livet mitt.... for det betyr at jeg har små barn og prøver alt jeg kan for at de skal ha det så bra som mulig og det er et privilegium. I alle fall for meg som i utgangspunktet ikke kan få barn :) Og jeg har 3 :) Tenk det!

Åh.... nå kjenner jeg at jeg blir glad igjen..... tenk så heldig jeg er!


Jeg hadde en fin tittel da jeg var i jobb.... men ingenting i verden kan konkurrere med den tittelen jeg har i dag....

                                  MAMMA
                              adm dir Trollkroken

Tenk at mine små troll er så heldige å ha middagen sin ferdig klokken 16. Tenk at de ALDRI skal komme hjem til tomt hus. Tenk at jeg er så priveligert, så heldig stilt i akkurat denne sammenhengen at jeg får være hjemme å oppleve alle faser, alle hendelser alt som skjer.
Det er JEG som nå er voksen og skal ikke bare LÆRE BORT verdier i ord og setninger, men VÆRE de verdiene jeg ønsker for dem.

Jeg får være med å påvirke på en helt annen måte. Jeg har kontroll på alt de spiser og alt de gjør. Jeg har kontroll på klær og utstyr. På hva de trenger og når dette kan komme på tilbud. På hva som er overflødig og hva som kan benyttes på en annen måte.


Egentlig vettu.... egentlig så er jeg ganske flink..... Kanskje jeg skulle begynne å gi meg selv sånne husmorpoeng som Elisabeth gjør? Neida.... det er så koselig når hun gjør det.... så det skal hun få ha helt for seg selv.... Men denne gryende følelsen av at jeg ikke er så værst skal jeg ta vare på.
Jeg er ikke BARE hjemme med barn, tenk! Jeg er så HELDIG at jeg har muligheten til å være hjemme å delta på en helt annen måte i deres liv og væren!

Poenget med dette innlegget endret seg liksom litt underveis.... og nå lurer jeg på om jeg skal poste det i det hele tatt. Det ble for langt... et par bilder jeg ikke er fornøyd med og så er det litt sånn sutrete til å begynne med så dere orker nok ikke å lese helt HIT liksom.... men.... så bestemmer jeg meg AKKURAT nå for at innlegget får gå over eteren sporenstreks... jeg skal bare finne et siste bilde til å oppsummere alt :) Og bildene? Jo de finner jeg på Ze Guuggle!
Ha en god helg alle mødre, kommende mødre og dere som har en mor! :)


12 kommentarer:

Tovepia sa...

Herlig innlegg!! Du har en flott trollfamilie, men kan ikke dy meg for at Trollfar sover vel lenge, vi hadde hver vår dag i helga:D....men vi var begge i full jobb.
Nyt denne tida, den kommer ikke tilbake!!
Ønsker deg en kveld med noen ego-timer!! Klem fra meg;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei du, jeg ble sliten og matt halvveis. Ikke av å lese, men av programmet ditt. Du hadde fått 100 husmorpoeng på en dag, glatt.
...men han Trollfar synes jeg du godt kan stramme opp litt. Han kan vel stå opp litt tidligere, med mindre han jobber nattevakt og stuper i seng kl. 05. ☺

Hegeslilleboble sa...

Hei, så kjekt at du vil delta i Give Awayen min - så fant jeg deg også. Heldigvis- for jeg synes du skriver kjempebra. Likte bloggen veldig godt så jeg legger meg likegodt til som følger av trollfamilien din:). Og kan dessuten si at jeg stod med samme følelse selv i dag da jeg smurte mat for 'nte gang... tenkte for meg selv- jeg er jammen meg heldig som har så skjønne, gode barn å smøre mat til- og barna mine er heldige de også!!!

Hegeslilleboble sa...

Hihihi, nå ser jeg jo at jeg allerede er følger- snakk om ammetåke... Tror jeg bør legge deg på blogglista mi- mye enklere for vimsete meg:). Ha en strålende helg!

SURRESILJE sa...

Fint innlegg. Og jammen er ikke mellomtrollet og Lillebøll ganske like. Bortsett fra at vi får høre "Mamma, jeg vil ha kaviar og ost, klarer det sjøl" 10000 ganger. Pappabøll ligner litt på trollfar og. Glad i å sove lenge. Og jeg, jeg er lykketrollet. Mat! Nå! Funker ikke uten. God helg!

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja, nog är en trollmors liv fyllt till bredden!

Väldigt fin bild, den första. Jag har alltid varit så förtjust i stugor med gräs eller mossa på taket!

En trevlig helg önskar
Helena, The Swenglish Home

KKvinneblogger sa...

Hei Trollmor!
Så koselig innlegg :) Jeg er så heldig å være mor til tre og Besta til en gutt på 11 og ei jente på 3. Det er stor rikdom!

Du skrev at du hadde lagt deg til som følger hos meg, men jeg finner deg ikke! Kanskje noe ikke virket?

Ha en god helg med småtrollene :)
Hilsen Brudeblogg.

Trollmora sa...

Hmmm.... så rart..... det funket visst ikke... men NÅ har jeg dobbelsjekket og jeg ER følger altså!

Shy sa...

Nyt tida heime når ungane er små! Travelt er det, men kjekt. Travelt og kjekt vert det når dei vert større også, men på ein annan måte.
Har ei lita utfordring til deg på bloggen min!

Huldra sa...

Skjønne du.. Vet jo at det kan være en ekstra utfordring for deg og holde dette skjemaet, og tror vel du har skjemt bort trollefar litt ja. Noen dager trenger en trollmor litt tid for seg selv, og litt ekstra tid på å våkne, så prøv å overlate podenes morgenstell til han- ihvertfall en dag i uka. Skal se det vil være sunt for dere alle sammen. :)
Nei, jeg tok det ikke som et klageinnlegg, men rett og slett som det det var; Slik går dagan, og sånn er det bare. Tiden med de små er utfordrende, men også gode. Husker jo tilbake til tiden da min var liten med både frustrasjoner og glede. Glimter dager da vi hadde sovnet sammen etter tidlige morgener, og han vekket meg med å stå med en brusflaske i hånden og si på sitt vis; mamma! Ka dus! Ka dus mamma? Skjønne små som sjarmerer stort, og frustrerer like stort til tider. :)

Håper du får noen dager sånn helt for deg selv til tider også. Egentid som gir styrket energi, og tid til å bare være deg til tider. De trengs de også.
Tror så absolutt at dine små har en herlig god mor, og at du har herlige små ja. :)

Stoor klem fra Huldra :)

salige lavendel sa...

Tror nok de små trollungene er heldige som har en engasjert adm. mamma rundt seg =) Husk å PUSTE litt innimellom...

sis sa...

haha jeg kjenner meg igjen... bare at jeg har litt andre utfordringer enn deg:) Men det med trollfar som stort sett sover og sitter er veldig velkjent:) Vi er heldige som får lov til å tilbringe så mye tid med være søte små, og resursene i en travel familie må utnyttes etter beste evne:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...