14. apr. 2011

Han vil ikke sove på rommet sitt.....

Eller er det at han bare vil sove sammen med oss fordi det er så trygt og godt?

Jeg hadde en liten rydderapptuss inne hos Mellomtrollet på 2.5 her om dagen og jeg tenkte litt på om det er noe med selve rommet eller tingene der inne som gjør at han ikke lenger vil sove på rommet som han mange ganger har utrykket ren kjærlighet for.....


Vi kjøpte dette huset i Mars 2010 og har drevet med oppussing sånn småningom etter det. Dørene har vi malt og dekorert etter beste evne... Mellomtrollet skulle IKKE ha malt dør.. han skulle bare ha biler på.
:) Søten.

Vi er opptatt av dette med å lese til barna og syns det er viktig at barna har bøker de kan bla i selv i tilegg til de vi skal lese for dem. SOm farmor sa da jeg var lita: "Det er forskjell på sjit å kanel vettu" :) Så bøker har han.... og leker...

Fargene er rødt, blått og hvitt i hovedsak. Egentlig ikke planlagt så veldig akkurat det, bare et resultat av ekstrem trygg smak og behag ;) (kremt....... les: et resultat av tilfeldigheter)


Sangboka ligger på nattbordet, lesebøkene på hylla og keyboardet innenfor en håndsrekning.Biler er stooooooor favoritt og nå som bena begynner å bli lange nok øver vi på å lære å føre en hjuldreven farkost fremover. Her representert av en shopper og en traktor.

Hva tror du? Er det bare en periode vi har med besøk i senga eller er det sånn at om slike perioder får festet seg så ser vi frem mot "4 i senga" til vi skal begynne å søke stipend for videregående?

Noen tips til hvordan å få han inn på rommet sitt igjen?

Ps: Sa jeg at jeg egentlig ikke syns det er så fælt? ;) hihi Trollfar er litt "kroppklein" da, så av familiære hensyn bør vi vel finne en løsning.... eller? :) 

post signature

12 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Det er ikke lett det der med å sove på eget rom. Med førstemann stresset jeg veldig med det der, sove i egen seng fra han kom hjem fra klinikken, mye tårer og frustrasjon pga det gitt!

Med nummer to har jeg bare stort sett latt henne sove der ho vil, hehe, må si det har blitt mye mer søvn på både barnet og meg denne gangen.

(Men nå har jo jeg ingen mann i senga mi da ;)) Tror nok jeg ville hatt mer fokus på "sove på eget rom" om jeg delte seng med en annen voksen, for da ville vi nok helst hatt senga for oss selv! -når det er bare meg så spiller det ingen stor rolle om det ligger ei lita snuppa på tvers og vifter med tærne oppi ansiktet mitt...hihi *♥*

Hildes Scrappeunivers sa...

Så koselig at du er med i Piffakonkurransen og at du deler oppskriften :)

Lykke til i trekningen!

Klem

Frøydis sa...

Heisann :-)
Så koselig at du fant veien inn til meg :-) Velkommen! Legger meg til hos deg også :-)
Nå er mine barn voksne og flyttet ut for endel år siden, men begge 2 hadde en periode med at de kom inn hver natt. Til slutt måtte jeg si at de måtte sove i deres seng, hele natta. Selvsagt fikk de lov å komme hvis de var redde eller syke. Første natta etter jeg hadde snakket med minsten om dette, prøvde han å luske seg inn, hehe. Jeg våknet og sa han måtte gå tilbake til senga si. Og jammen meg gjorde han det, og kom ikke inn siden! Men ikke alle det går så fort med! Niesen min har nå begynt med "belønning". gir dem en stjerne, og hvis de klarer 4 dager, får de premie..Det funker for dem, men om jeg er enig i at de skal ha noe hver gang, er en annen sak ;-) Jeg har ikke noe med det, og sier ingenting selvfølgelig. Varer nok ikke for alltid, hehe

Ha en fin dag og klem fra meg

Frøydis sa...

Meg igjen :-) Finner ikke følge-knappen din, men legger deg til lista mi, så da ser jeg ihvertfall når det kommer nytt fra deg :-)

Jennys fire vegger sa...

Koslig dør og ting han har på rommet. :-)

Jeg ville nok prøvd å få han tilbake, ellers kan det fort bli en vane. Egentlig greit nå, men når han blir 9? Ikke like greit. :-)

Har hørt noen som har overnattet på rommet til poden et par netter, for så å kunne legge seg i sin egen seng igjen, uten at poden følger etter. Men det er sikkert utallige måter å løse dette på. :-)

Ha en fin dag!
Klem Jenny

Hjertedamas blogg sa...

Som mor til tre sønner, så vil jeg nok si at om ungen får det som han vil, så blir han i senga til han blir konfirmant, he-he. Vet om flere som endte med at sønnene ble i senga til de var mer enn 10 år. Og da var det i grunnen ikke så mye igjen av forholdet mellom foreldrene heller. Det er nok mange årsaker til at man lar barna få sove i senga, så man må kanskje gå i gjennom disse, for å finne et egnet løsning. Lykke til. Klemz

Kaoskontroll sa...

Jeg er nok en litt streng mamma når det gjelder dette. Ungene har fått sove hos meg når de er syke, og ellers ikke. De har en far som synes det var helt greit at de kom tuslende inn i løpet av natten(ETTER at hans andre behov var fikset ;)), men han sov gjennom alt og jeg lå våken fordi det var så trangt. Så bare måtte sette foten ned allerede da de var ganske små, og det gjorde jeg enkelt ved å si at "Dette er mamma og pappa sin seng, DER INNE er din seng!" og så fulgte jeg dem tilbake. Det tok ikke så mange netter før de innså at det ikke var noe håp. Fremdeles hender det at de forsøker seg, en sjelden gang, men de følges rett tilbake i egen seng.
Jeg tror det er utrolig viktig å etablere slike grenser, både for søvnkvalitet og for å få ha noe "eget rom" som voksne. Så nå er dette etablert og ungene fornøyde med at de får sove hos meg når de er syke, og ikke ellers. At det da er litt "stas" også å være syk, ja det fungerer som en ekstra trøst når de er dårlige. :)

Lykke til! Klem

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Takk for hilsen inne på Hjem kära Hjem, å du er tegnet ned med 1 lodd!
Lykke til ;o)

Klem Anna

Unknown sa...

Så søt han er...:) Veldig greit med egne meninger i ung alder:)

Det er sikkert veldig trygt og godt på mamma og pappas rom. Vi har ei tøtte som stadig vekk kommer inn på rommet vårt om natten. Som regel går det greit når hun kommer i femtida om morran, men hvis hun kommer rett etter at vi har lagt oss må vi bruke litt tid på å overtale henne til å sove hos seg selv. Noen ganger tenker jeg at jeg syns litt synd på henne - vi er jo to, og hun er alene på sitt rom (og i tillegg enebarn)... nesten litt fælt å lukke døra;)
Det er jo veldig koselig å ha de inntil seg også, men det blir jo ikke den samme kvalitetssøvnen...
Alikevel tar jeg meg selv i å ønske at hun kommer inn til oss hvis det har gått et stund siden sist...;P Ikke lett det der altså;)

Så flotte tekstiler på rommet!

Takk for hyggelig besøk inne hos meg;) Jeg har ikke sett det programmet du snakker om, men jeg får håpe og tro at det ikke fulgte med noen ånder i boksene mine ihvertfall;)

Ha en fin kveld!
KLEM

Tovepia sa...

Min datter har en "kaninlampe" som er koblet som klokke, og jenta får ikke stå opp før kaninen. Den er satt til 6.15..hun er en morgenfugl..og hun står opp gjerne før, men er på rommet til lampa skifter lys. Da roper hun: kaninen er våken! Så kan hun komme inn til foreldrene:O) ikke enkelt dette, men jeg tror man må finne en snarlig løsning...klart det er godt å ligge hos mor og far, men ikke like artig for de voksne når de blir der til konfirmasjonsalder:O))

Maleriet fargehandel sa...

Skal få sjekka ut i morg ang pris på den og slikt. Du skal få svar snart :O)

Heidi

beate sa...

høres kjent ut....

p.s herlig med den døra!! hi,hi...

ønsker deg en super helg
og en herlig påske

klem beate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...