22. des. 2011

Julen; for alle?

Du kan godt høre på denne sangen mens du leser:

Jeg har fått alle mine Troll under samme tak, både de jeg har valgt selv å dele livet med og de jeg har blitt så priveligert å få tilhøre gjennom fødsel :)

DET gjør underverker med julestemningen gitt.

Som hvert eneste år før... så lenge jeg kan huske; skjer det noe med hodet mitt i jula. Med hjertet. Sjela.
Jeg er ikke BARE glad, ikke BARE forventningsfull, ikke BARE opptatt av mitt og mine.

Mine tanker og bønner går til de som ikke kan frotse. Ikke kan lage fest for sine barn. De som ikke vet hvordan de skal få kjøpt julegaver til barna sine slik at de ikke skal bli annerledes i skolegården etter julen.

De som liker pinnekjøtt like godt som meg, men som i stedet for å tenke på om de skal ha røkt eller urøkt kjøtt, må tenke på hvordan de skal få kloa i neste dose liv; neste dose hverdag.... neste dose som fører dem nærmere døden og den himmelen vi alle synger om nå disse dager.

Jeg tenker på de barn og unge som allerede nå, tidlig i livet, tar bevisste valg om aldri å røre alkohol i sine voksne liv. Basert på erfaringene de gjør seg i disse dagene.

Gamle som har fått føde flere barn; men som allikevel er ensomme fordi barna har realisert sine drømmer og flyttet til urbane strøk for å utvikle sine karrierer og egne liv.

Jeg tenker på alle som har mistet noen i år.... og i år er det ekstra mange. Alt og alt for mange. Disse unge sjelene som skulle ha vært fulle av forventninger nå i disse dager. De skulle ha fått sin første julegave fra gullsmeden; fra en kjær og spesiell venn. De skulle ha vært på fest og klint i snøskavler. De skulle ha gått hjem sammen med en bestevenn i perfekt mørke mens de tellet stjerner og planla fremtiden.

Jeg tenker på de som sitter igjen hjemme i år; som skulle ha hatt sine barn og unge hos seg. Mine bønner går til dem alle; sammen med bønner til absolutt alle de som er berørt av bedraget og røveriet som den ene mannen er ansvarlig for. Måtte dere finne tegn i julen som kan gi dere en visshet om at de som måtte forlate dere den gitte dagen er hos dere selv om dere ikke ser dem.

Jeg tenker på alle familier som lever i falskhet og som føler de må sette på seg en maske for å se glade og lykkelige ut, fordi det er jul og fordi at omverdenen ikke skal legge merke til smerten og desperasjonen de bærer på. Følelsen av å VITE at livet må endres; men vegringen av å endre. Jeg tenker mye på dere. Vit at det som virker håpløst ikke trenger å være det.
Jeg sender dere alle, der ute, gode tanker og bønner. Jeg ønsker at alle skal ha det så fredfullt som de kan i disse dagene som skal være til ro og behag for alle, uavhengig av etnisitet, religion og ellers miljøtilhørighet.

Julen er forankret i oss og vi skal alle gjøre det beste ut av alt. Nei, vi skal ikke ha dårlig samvittighet for at vi har det fint. Men vi skal passe oss for å bli nonsjalant. Det er ikke alle som FEIRER jul..... mange MARKERER jul på helt andre måter enn med sang og stearinlys.

Måtte vi alle få oppleve julens mirakler i større eller mindre grad.

Ha fredfulle dager, alle som en, ingen nevnt ingen glemt.

God bittelille Juleaften! :)
post signature

13 kommentarer:

RoseSommer sa...

Så fint innlegg nå i juletiden.
God jul fra meg til deg.

Elin sa...

Nydelige juleinnlegg, og jatakk, jeg tar gjerne i mot en fin header. :-) Om du tenkte juleheader kan du kanskje bruke bilde(r) av gamlenissen min? ellers stoler jeg på deg. :-) Tusen takk for tilbudet. :-))

Klem

Guri sa...

God bittelillejulaften til deg også - og takk for fine ord til ettertanke :)
KLÆM

Synnøve sa...

Det her må være det fineste innlegget jeg har lest noen gang!
Å hvor jeg kjenner meg igjen i det du skriver... Jeg og blir vemodig hver eneste jul, har blitt det så lenge jeg kan huske. Jeg og tenker på alle de som ikke har det som oss. Det gjør meg så trist.
Jeg prøver og kompansere med og gi til frelsesarmen og til bymisjonen hele året, ikke bare til jul.
Ha en fin jul, sammen med dine:-)
Klem Synnøve

Annemor sa...

Takk skal du ha. Både for tanker og ønsker.
Takk for at du ser også dem som ikke blir sett.
Ha en jul etter eget hjerte og hode.
Ha en jul med glede.

Mormorfarmor Inger sa...

Sanne og fine ord...
Det er mange som sliter i jula. Jeg jobber som frivillig i =Østfold, de som selger gatemagasiner. Det er veldig mange som gir dem gaver og tenker på dem nå. Det varmer. Hjertevarmen blir større til jul. Jeg ønsker at flere tenker på dem og viser dem omtanke og respekt hele året. Dette gjelder jo selvsagt alle som sliter.
Ønsker deg og dine en fredfull og god jul ♥

sisselastrid sa...

For eit vakkert innlegg Trollmora
<3 - ønske deg og dine ei riktig god jul - og med dei beste ønske for det nye året :)

Klem

Bustenellik sa...

Et vakkert innlegg til ettertanke. Ha en god jul :-)

Bente sa...

Takk for nydelig innlegg. Og viktig innlegg. Det er viktig å huske på at i ikke alle har det flott i jula.
Riktig god og fredelig jul til deg og dine :-)

Fru Haugen Klingen sa...

Nydelig innlegg Trollmor :)

Ønsker deg og dine en riktig god jul :)

Klem fra Fru Haugen Klingen

Daisys home sa...

Fiint innlegg :)
Ønsker deg og dine ei riktig God jul:)
Juleklem Sissel

Whitebite sa...

flott innlegg, godt skrevet!
Måtte du få en fin jul, kjære du:)

Åshild sa...

Jeg føler meg priviligert. Noen å dele hverdager og gleder med.

Jeg tenker på dem som ikke har det sånn, men er nok for makelig til å gjøre noe selv.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...