27. feb. 2012

Kategoritesting - Trollmor som politisk blogger

I dette flotte landet vi bor i er det enten fryktelig vanskelig eller det oppleves helt meningsløst å engasjere seg politisk. Man kan brenne så mye man vil for saker, sette seg godt inn i tema, bestemme seg for å gjøre en forskjell, påfølgende innmelding i et politisk parti i den bygda man bor for så å komme raskt opp i "gradene der" og etter noen dager sitte som nestleder i bygdas ledende parti.

Trollmor gjorde det. Og dette er hva Trollmor opplevde den gang da.Første møte etter kommunestyre var jeg så nervøs at jeg holdt på å gjøre i buksa; JEG skulle lede møtet for et parti jeg aldri hadde møtt før, ikke kjente noen i og kun fordi jeg var stor i kjeften og hadde sterke meninger satt jeg da der plutselig. Med en perm og en penn og en grønn protokollbok og på enden av bordet ventende ..... på at alle de andre skulle komme.Først kommer en eldre dame som smiler, hilser og sier hun har gledd seg til å treffe meg. Hun sier hun var innom å hentet noe informasjon om noen tomter som noen skulle begynne å bygge på, men der befølkningen protesterte og sa "dette kan du jo lese til neste møte og så snakker vi om det da, eller det er jo ikek så farlig om du leser det heller for jeg har jo allerede lest det og kan jo si noe om det, men fint om du leser det da" KLASK.... et kompendium på størrelse med 4 telefonkataloger ble klasket i bordet foran meg. Jeg smilte. Hva skulle jeg ellers gjøre?Så kom det en eldre mann som jeg kjente litt fra før og han tror jeg kanskje ikke var særlig fornøyd med at jeg var der i det hele tatt. "Grynt" tror jeg han sa før han satte seg og begynte å diskutere dette kompendiet med den første damen.

Så kom sjefen min på jobb, hun var medlem i styret, så kom naboen min som jeg egentlig var litt redd for de pleide å drikke mye konjakk å bli veldig høylytt og jeg pleide å bli sur. Så kom den ene etter den andre til vi satte møtet og satte igang.

Jeg husker ikke så mye annet enn en hel masse sus og latter og jeg følte meg totalt overkjørt! De luxe!Jeg ble spurt om å reise til et fylkesmøte om et par måneder. Jeg tenkte at dette kunne være en god anledning til å sette meg inn i sakene å kanskje få en "talerstol" for et par saker jeg brant for; blandt annet en skoleutbygging. Noe jeg også da sa. Men da serru, da kunne ikke jeg få lov til å mene akkurat det om skoleutbyggingen fordi partiet hadde en avtale med nabokommunen om å mene noe annet i denne saken, for da ville nabokommunen støtte partiet i en annen sak som var viktige for partiet så nei.... ikke mene noe slikt nei. For du skjønner du, du mener at......

Politikk det samme som engasjerte mennesker med god teft og nese for urettferdighet? Nei.... politikk er for hestehandlere med vide halser der det er plass til mange kameler. For dem blir det ENDEL av etterhvert.Da jeg så jeg var nummer 6 på lista i kommunevalget trakk jeg meg. Jeg hadde ikke, på flere måneder, fått brukt brannen som bodde i meg til noe konstruktivt. Jeg hadde korrekturlest et partiprogram, lært MYE om hva jeg IKKE mente og vært på en dullion møter som handlet om å fortsette å gjøre slik vi alltid har gjort.

Det hele minnet meg om en barnehageløsning for voksne mennesker som kunne mange fremmedord og likte å lese digre kompedium på senga..... En eneste gang så jeg engasjement og det var da noen i partiet prøvde å mene noe som ikke var avtalt!

Det får jaggu være grenser for hva man skal finne på i politikken!!!!!


Alle bildene er googlet... og det er selvølgelig heeeeeeeeeeeelt tilfeldig at jeg valgte et bilde der Siv Jensen ser ut slik jeg syns hun snakker .... har INGENTING OVERHOOOOOODE å gjøre med min politiske overbevisning! (kremt)

post signature

5 kommentarer:

Bustenellik sa...

Det var vel ikke overraskende å høre at det er slik det fungerer. Desverre.

Guri sa...

He he :) Jo takk, sånn er det nok det egentlig er ja...... Det skal mer enn et møte til for å snu på de gamle traverne ;)
Ha en fin dag :)
Klæm

Mormorfarmor Inger sa...

Da fikk jeg bekrefta at det var sånn jeg trodde det var ja...
Men men - vi trenger jo disse folka, og takk for at noen gidder :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, jeg skjønner ikke hvordan noen politikere holder gløden år etter år.

salige lavendel sa...

Politikk og maktkamp er vel to ord som ligger tett på hverandre??!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...