9. mai 2011

Jeg er feit!

Jeg har jo vært innom dette før på bloggen, men jeg er altså feit.
Årsaken? Jeg har puttet godsaker i munnen i for stor grad over for lang tid... kombinert med at jeg er raumatisk og dermed ikke trimmer som jeg burde og så har jeg en hormonlidelse som gjør at jeg har utfordringer med insulinet slik at de aller fleste karbohydrater omdannes til sukker i kroppen min. Jeg klarte å holde dette i sånn ca sjakk inntil jeg ble gravid med mellomtrollet. Og så eksploderte det etter den graviditeten.... og så fikk jeg enda en tett etterpå... Det tragiske ble da et faktum. Jeg var feit og kroppen min vil IKKE gå ned på normalt vis.
Phu...... det var årsaken
Resultatet er at jeg er blitt mer enn lubben og nå må jeg sette igang tiltak.

Jeg venter på å få komme inn til en operasjon nå. Gastric Bypass. Radikalt? Ja... Nødvendig? Så absolutt.

Mange får behov for å fortelle meg om alle mulige senskader man kan oppleve med å gjennomgå en såpass omfattende operasjon. Er det noen som kan tenke seg til konsekvensene av å gå feit i mange år? Tror neppe det bildet er finere altså....

Jeg er ikke den feiteste jeg vet om, men jeg er for feit for å leve et normalt liv med tanke på de sykdommene jeg har som i perioder gjør meg ganske så handicapped.

Så.... kan man bruke bloggen til å skrive om en Gastric Bypass-prosess syns du? Er det noe du ville orket å lese om? Jeg syns det ville vært fint å hatt denne kanalen å lufte tanker i, men jeg vil jo ikke være "hun kjedelige ,feite trollmor som bare skriver om sånne kjedelige feitis-ting" heller :)

Uansett.... det er no en del av meg dette også... :) På linje med at det er en del av meg som jobbet som fotomodell på slutten av 80-tallet. En del av meg som ledet en dansegruppe. En del av meg som har jobbet i teater og på scenen i mange år. En del av meg er feit nå.

Kanskje jeg ikke er så feit til neste sommer?

Kanskje jeg kan få nyte en ferie jeg også etterhvert?
Gå en tur i gatene en sommerdag uten å se ut som en nykokt hummer?
Gå på en etterlengtet fjelltur med mine barn....
Det er bare å vente å se... Lyst til å vente sammen med meg? :)




post signature

24 kommentarer:

Siven sa...

Del i vei.

I omtaler av slike ting så får en enten bare de gode sidene eller bare de dårlige bivirkningene. Nyansert og selvopplevd vil være spennende, tror jeg.

Lykke til! :D

Dilli sa...

Skriv i vei! Blir interessant å lese om det :)
Lykke til!

Whitebite sa...

litt usikker..var dette tøys eller facts? uansett, skriv om det du vil!!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Du har tydeligvis tenkt, undersøkt og reflektert før du tok beslutningen om denne operasjonen. Dette er riktig for deg og de som evt. har innvendinger bør holde disse for seg selv og heller støtte deg. Jeg forstår fullt ut dine følelser om et annet, tidligere deg, et deg du ønsker å finne tilbake til. Lykke til med operasjonen og del gjerne. Blogger er berikende og gir et unikt innblikk i andres liv, del det du føler er naturlig. :-)

Kaoskontroll sa...

Synes du er tøff jeg, som våger å ta dette steget. Jada, det er sikkert mulige komplikasjoner, men de to jeg kjenner som har gjort dette er slankere og lykkeligere nå enn før operasjonen.
Lykkeligere også ja, for å ikke "kunne kontrollere" vekten går på selvtilliten løs. Det vet også jeg, som "bare" har 20 kilo for mye å drasse på. (Altså i forhold til vekten min tidligere. Det er visstnok "bare" ti av dem som regnes som overvekt.)

Hos meg er det stoffskiftet som gikk bananas, så jeg gikk fra tynn til tønne "over natten". (Føltes slik... det gikk rimelig fort!) Nå er det vel fire år siden, og jeg savner fremdeles kroppen min. Den jeg ennå har i hodet, men som er sørgelig fraværende i speilbildet. Hadde jeg hatt muligheten til å få hjelp på noen måter hadde jeg grepet den med begge hender, uansett mulige komplikasjoner. For dette klarer jeg ikke selv, og "bare"- kiloene mine sitter klistret, selv om det etter sigende skal være fullt mulig å gå ned såpass uten hjelp. Jada... liksom! :S

Så jeg ønsker deg bare lykke til, og jeg forstår deg såååå godt. Og ikke minst håper jeg du vil blogge om det videre, for det er en spennende prosess å følge. :)

Stor klem

Tovepia sa...

Her er det du som er adm.dir. så her er det bare å skrive:O) Det er en annen blogger som også har beskrevet livet sitt etter operasjonen.
.http://hverdagslivethosmegogmine.blogspot.com.

KKvinneblogger sa...

Det er veldig rart hvordan man danner seg bilder i hodet av folk.
Nå må jeg innrømme at jeg ble litt overrasket!
At du er ei tøff dame, det har jeg jo skjønt for lenge siden.

Det er så vanskelig med alle disse lidelsene der de som er friske definerer de som ikke er det og bestemmer at det bare er å ta seg sammen!
Det blir en voldsom ekstrabelastning.

Jeg håper inderlig du får hjelp, sånn at kroppen din ikke lenger hindrer deg fra å leve ut det levende mennesket du er!
Og for all del, skriv om det! Både her og i ukeblader og avisspalter!
Folk trenger å opplyses! Den oppgaven tror jeg du kan greie!

Jeg heier på deg på alle måter!!!

Shy sa...

Skriv du kjære! Eg skal støtte og oppmuntre det eg kan!
Du har nok tenkt igjennom kva som er best for deg!

Bente sa...

Jeg synes du er modig. Både fordi du tar konsekvensen av å være feit,fordi du kaller en spade en spade,og fordi du vil dele med oss!
Lykke til ;-)

alexia sa...

Del i vei! Tøff er du, men enig med de over som ble overrasket etter å ha dannet seg et helt annet bilde av deg i hodet.

Men du er deg uansett!


Lykke til tøffe dame!

SURRESILJE sa...

Jeg blir helt imponert over folk som tør dele noe så privat og personlig på nett. Jeg føler at jeg fjaser av gårde og skriver litt om ditt og datt, men sjelden noe virkelig viktig, eller noe som betyr veldig mye for meg. Så all ære for at du i det hele tatt vurderer det.

Om du skriver om det eller ei, det må du føle på. Hva er riktig for deg? Jeg kommer definitivt til å fortsette å lese, men håper (og tror) du fortsetter med litt vanlig fjas òg!

Anonym sa...

Lykke til på operasjonen - Og i tiden etter :)

Bondekona sa...

Har du lyst, har du lov.
Jeg hadde nok syntes det hadde vært spennende å lese om.
:)
Lykke til.

Villblomsten sa...

Jeg vil ønske deg lykke til :-)
og skriv i vei om det du vil :-)

Anonym sa...

Vet om flere som har tatt denne operasjonen og har fått et helt nytt liv etterpå. De jeg kjenner har ikke hatt noen form for problemer. Syns du er tøff jeg trollmor.
Lykke til!
Klem.

Bird on a wire sa...

Del i vei! Personlig synes jeg det er mye mer interessant med bloggere som skriver om mye forskjellig.
Jeg har forresten ei venninne som har tatt en sånn operasjon, hvis du har spørsmål kan jeg sikkert videreformidle kontakt mellom dere. Bare si ifra.

Jeg er som kaoskontroll over her, jeg har mine 20 kg for mye, mest grunnet en type medisin jeg tar. Regner med at det ikke er 20 kg vi snakker om her Trollmor. Min venninne gikk ned en drøss med kilo ihvertfall. Ja, hun har noen bivirkninger, men de er helt til å leve med.

Synes det er tøft av deg å ville dele, jeg leser i hvertfall ivrig ivei.

Evelyn sa...

Hei :) tusen takk for kommentarer inne hos meg.. det var koselig at du fant frem til meg via Tove...

Ja jeg er altså GB opperert og har fortalt det slik det kan være sett i fra min side,... både negative og postive sider er kommet frem ... håper det ikke skremmer deg...

Skal ta meg ti til å lese bloggen din litt mere senere i kveld..

Hvor langt er du kommet i prosessen.. hvet du dato for opp?

Skrives

Klem:)

Ingrid Tunheim sa...

Det er DU som må ta bestemmelsen om operasjon eller ikke, for det er DU som kjenner hvordan livet ditt er. Her i bloggeverden er det heldigvis sånn at en kan skrive om det en vil og så er opp til hver enkelt om en vil lese eller ikke. Ønsker deg masse lykke til og det blir spennende å høre hvordan det går videre...Ha en fin kveld.

Maleriet fargehandel sa...

Har en venninne som har tatt en slik, og hun har fått et nytt liv. Noen endringer har hun måtte gjøre seff, men nå er hun i allefall ute sammen med andre igjen :O)

Lykke til.

Mvh Heidi

Vårt lille hjem sa...

Det er bare du som kan bestemme det..uansett..lykke til :-)
Blir spennende å følge med videre.

Klem Hege

Barneboden sa...

Hei :-)
Takk for at du ville være med på Gavekort-trekningen :-)
Du er med i trekningen hver mnd så lenge linken ligger på siden din :-)

Lykke til :-)

Katrine Helen sa...

Jeg vil veldig gjerne lese om hvordan dette går. Holder selv på å slanke vekk gravidkiloene, som ble flere og ikke ferre etter graviditeten.

Det er slitsomt og helsefarlig å være overvektig så jeg skjønner veldig godt at du har tatt denne besluttningen.
Lykke til, jeg støtter deg hele veien:)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Jeg støtter deg fullt ut! Skulle selv gjerne ha kuttet ned ca.15 kg, og det er ikke lett. Min bror har klart å gå ned rundt 40 kg på ett år ved hjelp av lavkarbo og trening . Beundrer alle som klarer det enten det er på ene eller andre måten. Stå på og skriv om alt du har lyst til å skrive om *♥*

the Folding chair sa...

Vil gjerne lese mer om! lykke til!

p.s. har du vært innom bloggen til monica?http://www.monicasliv.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...