19. mai 2011

La oss snakke litt om KOPI-sperre på bloggen!!??!!

Her er det helt sikkert JEG som ikke har forstått noe, la dette for all del være utgangspunktet for dette innlegget. Det MÅ jo være jeg som ikke har forstått noe, for jeg fatter ikke dette med kopisperre.

Altså..... man vil legge ut bilder av barna, men man vil ikke at andre skal få kloa i de bildene, eller?

Men det funker ikke.... se her.. jeg går inn til en anonym og beskjeden; liten blogg med en forsiktig dame for eksempel... ja la oss nå ta PIA sånn helt tatt ut fra intet :) Vel vel... whazzevva....

Se her... nå er jeg en sånn person som VIL ha bilder av andre unger på pc`n min (jeg er ikke det, men for at det skal bli litt spennende dette så kan vi jo leke som?) og når inn til PIA der hun har lagt ut nydelige bilder av sin skjønne prinsesse og høyreklikker der. Hva opplever jeg? Jo dette:


Altså, PIA har lagt inn kopisperre. I og med at jeg er en sånn person som (jada... fremdeles er persnbeskrivelsen kun og alene for historiens skyld) MÅ ha bilder av andre barn, så har jeg nå 2 alternativer... jeg kan ta en Printscreen av skjermbildet og få det bildet jeg vil uansett, eller jeg kan trykke på bildet, få det opp i en ny IE og kopiere derfra, slik:


Bildet får jeg jo fatt i uansett om jeg absolutt vil.

Så kan man si at ... jo.. det er ikke bildene som er viktig for meg .. men teksten... vel... null problemos å kopiere teksten heller... med CTRl + C og V ....

Så... det MÅ være noe jeg ikke forstår her... det eneste jeg i min reduserte hjerne kan tenke meg er at det er JURIDISK riktig å ha denne kopisperren på i tilfelle rettsak, for da må man kunne bevise at man har gjort det som er mulig selv for at ingen skal kopiere... men.... hvor mange kan det gjelde da?

Og så over til et fantastisk irritasjonsmoment når det kommer til kopisperre:

Man MÅ åpne alle linker i det samme vinduet som man leser i.... åååååååååååååå gåssjabøtt det er sååååå kjedelig! Jeg orker meget skjeldent å trykke på linker på kopisperre-blogger, fordi jeg har en vane om å lese eksempelsvis en blogg og åpne alle interesante saker som dukker opp i nye faner, for å lese dem etterpå. Nei.... ikke mulig... det er å trykke på linken og lese det du skal, trykke deg videre på linker du evt finner interessante og så senebetennelsetrykking tilbake til moderbloggen igjen for å finne link nummer 2... huff... nei... kjedelig.

Så.... damer... belys min utfordring. Hva er det her jeg IKKE forstår??????

Og nei, det er ikke ironi, jeg LURER FAKTISK! :)
post signature

22 kommentarer:

SURRESILJE sa...

Hmmm. Jeg vet ikke. Men jeg kan vente på svar sammen med deg!

Helene sa...

Jeg er helt enig med deg! Skjønner virkelig ikke vitsen med å sette bildesperre på bildene. Det eneste det gjør er å irritere andre bloggere, med å ikke kunne åpne sider i nye faner som du nevner. Man trenger virkelig ikke å være noe datageni for å få tak i bildene om man vil, og jeg syns det er rart at noen tror det hjelper med bildesperren de har satt opp.

Ha en fin dag videre Trollmor!

klem

Siven sa...

SÅ enig! Jeg prøvde selv å skrive et innlegg om dette for ca en uke siden, men var nok langt fra så nøye og forklarende som deg. Var bare irritert jeg!

Det går jo egentlig bare ut over de som finnes på blogglisten til den som har kopisperre. De får ikke de leserene de kunne fått dersom det gikk an å åpne linken på vanlig måte.

Flink! :D

Bird on a wire sa...

Kopisperre er bare vissvass. De fleste som kan skru på en datamaskin klarer også å finne en måte å kopiere bilder på, kopisperre eller ikke. Jeg velger derfor å ikke publisere personlige bilder. Hvis noen absolutt vil kopiere bilde av katta mi eller det siste interiørbildet så er det ingen krise.

Men det er mange gærninger der ute som kopierer barnebilder ol. Vi kan ikke tillate oss å være så naive å tro at alle er 'snille og greie' folk.

Håper du får noen svar på dette, kunne være interessant å se hva man KAN gjøre for å beskytte bildene sine.

Mie fra Mies Mirakler sa...

For min del er robotteksten når man kommenterer SYKT mye mer irriterende enn kopisperre ;)

Skulle ønske alle bloggerne kunne fjerne robotteksten for kommentarer! Kopisperren er så lett å omgå at det bryr jeg meg ikke det minste om ;) *♥*

Hjertedamas blogg sa...

Tror ikke jeg skjønte den der, for jeg har MAC-maskin, og ingen høyre museknapp her på maskina mi. Så jeg gikk inn på den nevnte bloggen, og drog bilder av søte små barn over på min fotoarkiv. Ikke noe sperre der i gården, for å si det sånn. Så det fungerer kanskje bare på Microsoft? Klemz Grethe

Maleriet fargehandel sa...

Er så enig, det som legges ut på nett må man stå for og samtidig ta høyde for at kan bli kopiert uansett. Om folk skriver kun for eget så burde de seriøst samle det i ei mappe og ikke legge det ut på nett. Synes egentlig ikke det er så nøye om folk såkalt "stjeler" prosjekter heller jeg, og tar kred for de ideene selv. Det må de bare gjøre, så får de stå for seg og sitt. Folk for som fortjent før eller siden uansett ;) Alt for mye drama i bloggeverden til tider. Har nok drama i livet jeg ;)

Jeg som sikkert de fleste andre sette pris på at folk linker om de bruker noe fra vår blogg, men gjør de det ikke så er det jammen helt greit det med. Inspirasjonen blir jo da delt uansett...enten det er fra oss eller andre.
...og legges det ut på blogg så er vel meningen med det å faktisk dele...! eller... ?
Så hva er problemet, opplys oss som ikke fatter takk.
Heidi

Whitebite sa...

for å si det sånn...så var dette helt gresk for meg! men du forklarte det så bra, at jeg tror jeg kan klare det nå. Å få fatt i bilder av andres barn.

hehe.

Og JA!!! hvorfor kan ikke bare ALLE fjerne den der superteite ordbekreftelsen!!
Har hatt eget innlegg om det+ jeg hinter en del der det finnes.. uten at folk tar hintet -som regel..

Pia sa...

Ha ha, skjønner at kopisperre er dust....Jeg ville fikse en sånn kopisperre for å gjøre det bittelitt vanskelig for folk å knabbe. Men ser jo at min kopisperre heller fører til at folk går inn i bloggen og gjør alt de kan for å kopiere;)
Jeg har jo ikke ordrebekreftelse, da, det er vel et pluss...?

Pia sa...

Dessuten - kopisperre?! I min blogg? Særlig! (Hilsen kvinne som kjapt gir etter for stort press....)

VillaVårfrubakken sa...

Jeg forstår ikke hva du ikke forstår....klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Skjønner ikke hva du mener med linking i blogger med kopisperre. Selv uten kopisperre åpnes ikke linkene i nytt vindu...Din link til Pia, for eksempel, går rett dit og man man bruke tilbakeknappen for å komme tilbake til din blogg.

Siven sa...

Ikke hvis en høyreklikker (som en tydeligvis ikke kan på mac, men på pc) og trykker på 'åpne i nytt fane'.

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg var innom en blogg i går for å legge igjen en link i kommenater, og jeg fikk ikke gjort det en gang! (Fordi jeg vil høyreklikke og lime inn)

Forstår de som legger det pga bilder av ungene, jeg har ikke det, for jeg irriterer meg over det samme; Jeg vil høyreklikke og åpne linker i ny fane, bak siden jeg leser.

Vibeke / Mammas Hus sa...

PS: Man kan også forminske siden og dra bildet ut på skrivebordet forresten ;) Da hjelper kopisperre lite.

Tutti - Mamma i flyt sa...

Hehehe :) Er veldig enig med deg. I mitt tilfelle har nok dette vært mest irriterende når jeg kommer over blogger med kopisperre som har giveaway. Også insisterer de på at en bruker deres bilde når en skal linke til deres giveaway... har aldri virka helt logisk for meg. "Vennligst bruk bildet mitt men ikke kopier det!".. hm... Da er det å begynne å knote med photoscape, ta bilde av skjermen, klippe ut bildet og så lagre og bruke på sin egen blogg. Veldig tungvint og da gidder en som regel ikke..

Hannemor sa...

Hmm...skjønner at jeg ikke skjønner alt her i bloggverden. Trodde det var skikkelig lurt med kopisperre på bildene.. selv om de bildene jeg har lagt ut er vel overveid.. jaja - ser jo poenget deres..men tviler på at jeg klarer å få bort kopisperra, ikke særlig god på sånn,

The Smiths sa...

Helt enig! Jeg vil trykke på linker og åpne i nye faner!! =)

Jennys fire vegger sa...

HØR, HØR! :-D Jeg har tenkt akkurat det samme, spesielt det med å lese saker i samme fordømte vindu.

Og for de som faktisk ikke VET at det der går ann, er det en falsk trygghet. Man kan ikke legge ut hva man vil, selv om kopisperren er der, nei.

Ha en fin kveld.
Klem Jenny

Jennys fire vegger sa...

Siven: Det går helt fint å høyreklikke på mac. Man bruker en mus med høyreklikk, eller holder nede ctrl men man toucher pad`en. :-)

Mvh Jenny

Siven sa...

Jenny: Da har jeg lært det også. Må innrømme at jeg aldri har tatt i en Mac jeg så der er jeg sørgelig underinformert. Takker for korreksjon.

R-15 sa...

Jeg irriterer meg også over dette!! Ikke bildene, men at jeg ikke kan høyreklikke på linker og åpne dem i egne faner... Hurra for dette innlegget, håper mange leser det ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...