19. nov. 2011

Det kommer dager etter disse

Det stilletiende hyl, det uendelige hverdagsbrølet som bare vil opp og fram men som ikke har en plass. Ikke er fortjent en plass. Ikke er fortjent i det store og det hele.

En voksende følelse av å ha blitt overmannet etter en lang tid med kamp, svette og tårer for noe du tror på; - noe verdt å kjempe for. Overmanning på et sted i livet der overmanning ikke hadde sted og rom verken i tanker eller i hverdagen. Men uansett og like fullt er følelsen av å ha blitt nettopp det sterk og pulserende. Som en varm og rund lyd som setter seg i ørekanalene og ikke går bort, men heller til stadighet minner deg på nederlaget, avmakten, avskyen.Repetisjonen av samtalene igjen og igjen og igjen og igjen.... jo mer jeg tenker på det jo mer uforståelig blir det. Konklusjonen sitter som en ball med hard ikkefordøyd klump imellom symfysen og solar plexus. Der sitter den og håner meg og alt jeg står for. Mine verdier, mitt liv, min kompetanse, min integritet og verdighet. Håner ved å rekke tunge til meg og gi meg smerter mitt i sitt eget indre. For selve konklusjonen tåler mer smerte. Mye mer smerte.

Hvem var det som bestemte at et enkelt menneske skulle avgjøre framtiden til et annet ved å synse? Ved å formene noe om menneskets liv; tuftet på 9 år med nesen i lærebøker. Ikke et langt levd liv med tilsvarende erfaringer og plattformer, men teori. En teoretiker skal bestemme hvordan et enkelt menneske skal ha det resten av det menneskets sitt liv. Fordi det står så i den store kloke boken. Den KLOKE boken, den som har makt over alt og alle. Den som utdanner spesialister som stenger døra til mennesker som vil gå igjennom åpne dører. Dører som fører til et bedre liv, et lettere liv, et tiltrengt liv.Det opprinnelige brølet får bopel i meg noen minutter, bare for å gi selve brølet en viss aksept på at den er berettiget plassert og at styrken er intet mindre enn akseptabel. Men brølet får lov til å vike plass for standhaftighet og styrke. For bestemthet og trygghet. For rettferdighetssans og kampmot.

Jeg skriver ned mine ord i, forhåpentlig vis, riktig rekkefølge og sender dem avsted til en person over de andre. En person som får lønn for å lese mine ord, blandt annet. En person som også har lest den kloke boken, men som forstår forskjellen mellom teori og praksis i livet. Som sitter i en posisjon som er større enn lignende posisjoner og som er pålagt å se med mellommenneskelige øyne samtidig som h*n ivaretar den helsemessige biten. Ja. Ordene mine skal få reise dit. Til h*ns pult og rom. Der h*n kanskje har sine egne hverdagsbrøl å bære på og dermed kan kjenne igjen mine.

Jeg håper at denne personen har lest den kloke boken for en stund siden, slik at h*n har hatt tid til å bygge plattformer å sette sin teori på. Det vil komme med til gode. Om Gud vil og være holder seg.

Takk for tiden og stunden.
Det kommer dager etter disse.

post signature

18 kommentarer:

Guri sa...

Kan ikke si annet enn STÅ PÅ!!!! Du må for all del ikke gi opp!
Sender noen varme lørdagsklemmer din vei :)

Bustenellik sa...

Huff, dette var sår lesning, og jeg har så inderlig lyst til å bare gi deg en stor, god og varm klem! STÅ PÅ videre, jeg fortsetter og heie :-)
Klemmer i fleng

Bente sa...

...Det finnes dager etter denne! Fine dager.
Ikke gi deg. Det blir bedre.
Klem fra sør.

Siri sa...

Har ikke så mye fornuftig å si... men smerten din lyser og jeg håper du snart finner lindring.

*klemmer på*

ide-puffen sa...

Søte gode du. Kjenner igjen mye av det du skriver om, og kjenner smerten og frustrasjonen helt hit. Og farsken for teoretikere med null menneskelig kjennskap. Men kjemp videre. Det kommer for en dag og det finnes mange som har bygget plattformer etter at de har lest den klok......teoretiske (altså teorier om tilfeller) boken.

Savnet deg på messen, men skjønner du har andre ting å tenke på.
(eller var du her uten å gi deg til kjenne?)
Kom gjerne innom i morgen for en prat og en kaffesup om du vil. Regner med det blir en rolig messedag. Veldig koselig om du gjør det.
Varme klemmer fra meg !!!!
Randi

Mie fra Mies Mirakler sa...

Det er kun én sikker måte å lykkes, å det er å ikke gi opp. STÅ PÅ! Du har mange i ryggen som heier på deg (HEIA HEIA HEIA!!!!) og du skal komme til målet. Stooooor og glovarm klem til deg fra meg som også har vært ute en vinternatt, men som nekter plent å la meg tråkke på lenger. *♥*

gult hus i svingen sa...

Kanskje du rett og slett trenger ett fang å sitte på, kom og sitt på mitt:) Jeg kan først trøste deg og forstå deg.....SÅ SKAL vi kjempe:) IKKE gi opp, kjære du:) Kjenner ei som fikk det til og kom gjennom nåløyet. Skal snakke med henne og kanskje hun har noen gode råd:)Sender deg en mail ila neste uke:)

Varm klem fra Trine:)

Elin sa...

Veldig veldig synd du kom til det inkompetente mennesket! Tenk så mye ille det har gjort deg. Det skulle ikke vært lov! Føler med deg,og sier som de andre: DU er sterk, stå på, dette kommer du gjennom. Selv om du skulle sluppet.

KLEM!!

Mormorfarmor Inger sa...

Sender en varm klem ♥

Fru Haugen Klingen sa...

Mange har skrevet gode ord til deg her, så jeg bare plusser på en STOR klem til deg fra meg :)

Stå på <3

Unknown sa...

Så godt å høre at du har sendt brev, slik at du kan få bli hørt igjen! Håper sammen med deg:)
Anki

KKvinneblogger sa...

Kjære Trollmor!
Du har ordet i din makt, det er jo en enorm styrke.
Det er også en styrke å kunne skrike.
Så kjære deg! Fortsett å skrike og kjempe og skrive og leve!
Du har mange som heier på deg!

Whitebite sa...

klemklemklem!

Hannemor sa...

Sterke ord - sender en kjempeklem

Alexia sa...

henger meg på og sender en klem- ikke gi opp!

Anonym sa...

Henger meg også på og gir deg en varm klem. :) Stå på! Du er utrolig til å skrive.
Mette.

Huldra sa...

Altfor gjenkjennende, men jeg vet du er sterk. Håper ordene når sin rette plass så du får den respekten du fortjener. Som så mange andre over her sier: Stå på, og ikke gi deg!

Stooor klem i natten fra Huldra :)

Anonym sa...

Ja, dette var sterkt.
Når det er sagt, så tror jeg ikke det er så enkelt som du framstiller det.
Du har jo skrevet ganske mye om hva du har opplevd i barndommen og da er det ganske drøyt å skylde på en enkelt psykolog og si at denne har ødelagt livet ditt.
Jeg vet om flere som har søkt om slankeoperasjoner og det har ALDRI vært opp til et menneske å bestemme dette.
Tenker du ikke på at du nå henger ut et menneske som ikke har mulighet til å forsvare seg ?
Og at du utelukkende får sympatierklæringer er meg en gåte. Svarene kommer jo fra tilsynelatende oppegående personer.
Hvis problemene sitter i hodet, er det ikke hensiktsmessig med en slankeoperasjon. Det er det samme med skjønnhetsoperasjoner. Alle mener de har en god grunn, men hvis ale skulle bestemme dette selv, hva skal vi egentlig med leger. Ja, bortsett fra kirurger, da ?
Det er trist at du ikke får den hjelpen du mener du har krav på , men hvordan skulle det gå hvis alle skulle stille diagnose på seg selv. Klart vi kjenner vår kropp og våre problemer best selv, men det er en grunn til at vi har leger , psykologer, psykiatere osv.
Du skriver så bra og er tydeligvis et intelligent menneske , men her er du tydeligvis på bærtur.
Jeg er klar over at det finnes gode og mindre gode psykologer. De er jo mennesker , de også. Men de har faktisk brukt mange år av livet sitt til å ikke bare lese en bok, men utallige bøker. De har vært i praksis i ulike institusjoner osv...Dette har de gjort for at de ønsker å HJELPE mennesker, ikke fordi de vil ødelegge livet for noen.
MEN, du får jo massevis av sympati ved å skrive dette , så da har du jo oppnådd noe.
Jeg har ikke blogg selv, derfor "anonym".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...