24. nov. 2011

Pepperkake-bygge-tips trengs!!!

Heisann hoppsann!

Ja, altså alle først: Tusen takk for at du fremdeles leser meg! Noen ganger tenker jeg at det seriøst ikke er min fortjeneste at jeg i det hele tatt har lesere, for jeg er for tiden ekstremt dårlig på selv å legge igjen livstegn! Men hverdagen er som den er for meg  disse dager og det er bare å vente på at hodet skal komme bittelitt over vannoverflaten :)

På veien dit så skal jeg bake og montere årets pepperkakemoske :) Det er en tradisjon jeg har hatt nå siden 2006 og jeg gleder meg hvert år til dette!I denne forbindelse så lurer jeg på om dere har noe tips til GOOOOOOD oppskrift på melisglasur som er god å pynte med og som tørker ganske fort?

OG ikke minst... vet dere om en annen måte enn brent sukker eller melis til å sette sammen huset?

Ja.... det var egentlig det jeg lurte på ;)

LAVKARBOHYSTERIA kan du forresten se fjorårets moske :)
post signature

12 kommentarer:

RoseSommer sa...

Rart du skulle spørre, for jeg har også i bakhodet at jeg skal sjekke litt vedr. melisglasur til pepperkakene jeg skal (?) bake i år.
Ved litt nettsøk ser det ut til at det er kombinasjonen melis/eggehvite/dråper med eddik som går igjen.
MEN: For mange, mange år siden bakte jeg pepperkakehus med to nevøer, og da monterte vi huset med knekk, altså smeltet sukker i stekepannen. Det var kjempeeffektivt, for da jeg dyppet sidene/taket på huset i knekket og satte delene sammen, så var de festet så fort knekket var kaldt.
Kjempefarlig og varmt og absolutt for den forsiktige voksne, men som sagt effektivt.
Og så kom jeg også på at Jernia selger denne:
http://www.massiv.no/artikler/329/endelig-et-pepperkakehus-uten-knekk

Vi får vel se resultatet?

Mira sa...

Melisglasur oppskrift vet eg ikkje,,, eller kanskje, lagde kake her ein "dag" og da skulle eg spare ein eggehvite piske den stiv og tilsette melis og sitronsaft. den blei kvit og stiv og fin, muligt det var lurt for deg også.

Lagde pepperkakehus før og da juksa eg litt limte det sammen med limpistol. Da må du fjerne limen viss det skal spises seinere altså, plast smaker ikkje godt!

Nå har eg brukt blonden, det spørst bare om eg tør tenne lysa, vil ikkje søle stearin på den fine blonden.

Ønsker deg ei fin førjulstid!

Klem,

motionocean sa...

Jeg tror at det å bygge pepperkakehus er en egen kunst.

EllenSand sa...

Jeg har ingen tips. Jeg lager ikke pepperkakehus. Det ligger litt over mitt bakenivå :)
Men jeg har nettopp laget pepperkakedeig, så i morra blir det pepperkakebaking.
Jeg må bare spørre, hvorfor lager du moskè?
Ellen :)

stallnilsen sa...

Koselig og lage pepperkakehus, lykke til, har ikke noen gode oppskrifte.

hilsen Lisbeth ;)

EllenSand sa...

Så herlig da :)
Her er vi en salig blanding av ateisme og kristendom. Man blir litt mer tolerant når man har det sånn, tror jeg. Litt blanding.
Ellen :)

Guri sa...

Har dessverre ikke noen gode tips. Dette her Handymans domene og hvordan har gjør det bryr jeg meg vel ikke så mye om ;)
Lykke til :)
Klæm

Villa von Krogh sa...

Kan ikke si jeg husker at jeg hadde lagt ut det, men skal høre med naboen. Det er eggehvitte og melis værtfall som man skal piske lenge. Men fordeling husker jeg ikke. :)

Ha en fin kveld videre! Klem

Helgemamma sa...

jeg har hørt ett godt råd om å bruke dumlekarameller som lim. Man smelter de.(og det var veldig viktig at man puttet en i munnen og en i gryta...he he)Det fungerte mye bedre enn melis men blir ikke så livsfarlig varmt som sukker blir.

Alexia sa...

jeg bruker smeltet sukker, men det er farlig varmt ja. Jobb for den voksne, og så kjølner det fort, er supersterkt og spiselig. Melisglasuren husker jeg ikke, det der sjekket jeg opp i fjor og har glemt i år...

Cecilie von der Ohe sa...

Vi har ikke tradisjon for å lage pepperkakehus i vår familie, men jeg vet at det er mest vanlig å bruke knekk. Hvis det er mulig å montere huset med annet materiale enn knekk er det supert, for jeg liker ikke knekk. Lykke til med pepperkakemoskemontering! :-)

Cecilie

Whitebite sa...

moske?
;)

ingen peiling...selv om jeg skal lage... (se hos Den gode feen, hun kan alt det der!)

good luck!klem!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...