17. des. 2010

Pepperkakebakingstips! (phu... langt ord)

Heisann HoppsannI dah har jeg bakt noen hjerter som jeg dekorerer med. Jeg skal henge dem i gangen med navnene til alle de som skal være her i huset i julen :) Koselig tradisjon det der.

Men jeg kom på noe mens jeg sto der å bakte..... noe jeg nå gjør automatisk, men som jeg ikke alltid har gjort automatisk for å si det mildt.

Du vet når du baker ut pepperkakene på benken og stikker ut den formen de skal ha og så begynner "#¤%&/()==?)(/&%¤#/()=? de luxe for å få kaken til å se lik ut etter den har havnet på brettet...........
I mange år slet jeg med dette og irriterte meg grønn helt til jeg kom på følgende (jada det er sikketr maaaaaaaaange som har funnet opp dette før meg, men jeg ser fra bilder rundt omkring at det absolutt ikke er alle :) ) :

Legg bakepapiret på benken...kjevle ut deigen på papiret,  stikk ut kakene og fjern den overflødige deigen, svissj papiret over på en plate og rett i ovnen :)

Så dum jeg følte meg da jeg forsto hva jeg hadde knotet med i alle de år og så enkelt det var å få fint resultat... og ja.... jeg tenker på det hver eneste gang jeg baker pepeprkaker nå :)

huff, jeg må le også.... det er jo ikke akkurat romforskning :)

Hahahaha det godt :)

Bilder er googlet og limt inn helt av meg selv :)

7 kommentarer:

Snuskebassa sa...

Takk til erfarne pepperkakebakekoner. Jeg har nemlig IKKE tenkt denne tanken. Jeg tenker nemlig ikke slike tanker, eller noen tanker som helst når jeg baker pepperkaker. Jeg spiser nemlig opp deigen lenge før vi kommer til det stadiet. Men i morgen skal vi gjøre et forsøk, og da prøver jeg Trollmorvarianten. Takk for tips :-))

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hahahah! har hatt de samme tankene jeg også, helt til jeg la bakepapiret på brettet. SÅ superenkelt!!
Håper de smakte godt ;o)=

En støvel og en sko sa...

Jeg hadde heller ikke tenkt på dette. Står jo som regel der og styrer med en gammel stekespade, og så krøller deigen seg når jeg prøver å ta den opp med spaden. Tusen takk for supert tips!
Og god kveld videre til deg.
Juleklem

Unknown sa...

Litt juleskribleri til deg fra meg ;)

Jeg ønsker deg av hjerte alle de gode ting♥
Nyt av julen & dens poesi, dufter & av harmoni
Å tenk om litt vi pakker opp av hjertens glede
- alt det skjønne julen har å gi!!
Varme juleklemmer jeg sender deg fra meg, Anki
♥GOD JUL♥

Unknown sa...

Takk!

Mie fra Mies Mirakler sa...

utrolig hvordan slike små ting kan gjøre bakingen så mye enklere! klasker meg i pannen over at jeg ikke har tenkt på dette. *♥*

Sidsel sa...

Enda lenge til jul, men dette skal jeg huske!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...