11. jul. 2011

Leser du blogg via mobilen/Pad/håndholdt? Jeg gjør.....! Eller PRØVER å gjøre....

Og jeg kommer med en liten bønn:

Kan du teste din egen blogg på din egen mobil før du bestemmer deg for design og fonter? :) Og ikke minst... teste hvor lang tid det faktisk tar å laste opp siden din på mobil?1)
Ofte er det ikke mulig å lese teksten på blogginnlegg via mobil. Dette fordi temaet/designet som er valgt vises som rutenett som fjerner tekst i mobilformat. Test ut dette selv og så kan du jo finne et design som faktisk viser det du skriver :)

2)
Ordrebekreftelser er helt umulig via håndholdte... fordi man må huske hele ordet og så trykke på "kommenter" og så skal man da skrive inn den koden som man må huske på , fordi via håndholdt spretter det opp et nytt vindu og for å gå tilbake til det andre vinduet med koden må du da legge ned vinduet der du skriver...... og når da koden kan se slik ut:


Så er det faktisk litt vanskelig innimellom å huske... så det blir til at man ikke skriver kommentar..... 
Jeg er overhode ikke fan av ordrebekreftelser uansett, men via håndholdt er det ILLE! 

3) 
Begrens antallet innlegg som vises på siden din til 5 :) Ellers er det umulig å lese via håndholdt. Bloggen lastes ikke inn rett og slett, fordi den blir for stor... så det er mange blogger jeg IKKE får lest om jeg vil aldri så mye :) 

Dette var første innlegg i "make your blog cellphonefriendly".... (hørtes så mye bedre ut på engelsk... you know) 

Ja.... da har jeg fått lettet mitt hjerte i denne saken også :) 

Ha en gooooooooooooood mandag damer! 

post signature

13 kommentarer:

Hjertedamas blogg sa...

Hei og hopp!! Jeg kan ihvertfall gå inn på bloggen min og endre antall viste innlegg pr side!!!!! Vedr om jeg får frem bloggen, vites ikke, fordi min telefon neppe egner seg til det bruket. Kan sjekke senere i kveld, når hjemmeboende sønner kommer hjem medd litt mer moderne teknisk utstyr. Jeg har fjernet ordrebekreftelsen på kommentarer, fordi jeg syntes det kompliserer en del. Jeg syntes i grunnen de fleste har det nå. Jeg er nysgjerrig på det med Ipad, så jeg syntes i grunnen dette er nyttig info!!!! Jeg lurer rett og slett på om en iPad kan erstatte en laptop når det gjelder blogging når jeg er i campingvogna, feks. Klemz Grethe

Mie fra Mies Mirakler sa...

hei på deg :) jeg gir deg en lyd når jeg sender gavene dine, beklager at jeg er så sinnsykt treg men her er det jobbing døgnet rundt for tiden og poser og kasser overalt i både gamle og nye leiligheten, så når jeg finner posen med premier så kommer det seg avgårde ;) er du hjemme fremover så jeg ikke sender det når du er på ferie? *♥*

Whitebite sa...

ok..woow! complicated..
;o)

Siven sa...

Bruker jo telefonen når jeg sitter på bussen og når jeg ellers er borte fra heimen.

Tror nok min blogg er sikret på alle de ovennevnte punktene. SÅ enig og syns dette var godt skrevet. Har hatt mye de samme frustrasjonene selv.

Kan derimot ikke si at jeg kjenner til problem nummer 1. Tekst og bilder kommer alltid greit frem hos meg. Sliter mer med videoer, men slikt er vel normalt at ikke fungerer så godt.

Alexia sa...

Jeg får ikke testet det på egen mobil..men tror du har sagt før min blogg var lite mobilvennlig. Vet bare ikke helt hva som er feil i så fall? Feil tema?

Alexia sa...

Jeg får ikke testet det på egen mobil..men tror du har sagt før min blogg var lite mobilvennlig. Vet bare ikke helt hva som er feil i så fall? Feil tema?

Havfruen sa...

Hm.....jeg har ikke så nymotens telefon enda men skal kjøpe ny... Du har Nokia N8? Er det bloggen da? Det er ikke telefonen som "bøller"? Det er så mange meninger om disse tlf...HTC, Iphone...osv.. Jeg er usikker på hva jeg skal velge...
Men skal se hvordan jeg har satt opp bloggen og jeg skal får sønnen til å teste med sin tlf..han har Iphone.
Hei og HOpp:)
ps. Enig i ordbekreftelse!!!!!!

Mary-Anne sa...

jeg er foreløpig så lite teknisk anlagt at for min del har jeg nok med facebook på mobil :s

Elin sa...

Ja..nei..joda.. eh... tror jeg ikke skjønte mye av det der gitt. jadda.

Anonym sa...

Jeg har laget det slik at vi mobil kommer det opp et eget design. Det kan ALLE som har blogspot gjøre i allefall ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Anbefaler alle å velge "Vis mobilmal på mobile enheter" under "Utforming" og "e-post og mobil". Man kan enkelt svitsje til vanlig oppsett når man leser på telefonen, for å se hele bloggen med bloggroll osv.

Vel så viktig synes jeg det er å ikke ha tunge bakgrunnsbilder osv.

Frøken Anker sa...

Hej Trollmor.
Tak for din kommentar på min blog. Det er altid så hyggeligt, at høre fra dig.
Jeg har en almindelig mobil, til at ringe fra. intet andet. Så jeg tjekker ikke andet end en enkelt sms en gang imellem :-)

Hav en dejlig sommer

Shy sa...

Ja,les på mobil, iallefall når eg skal ut på tur, slik som i dag. Likar ikkje å kommentere via mobil, det er litt knotete.
Håpar at min blogg er ok.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...