11. aug. 2011

Du er mor, jeg er mor, hun er mor - la oss hjelpe!

Neida, det er ikke sånn at det går tomt for omsorg.

Parallelt med at våre hjerter fremdeles blør for de som er rammet av terror, løfter vi blikket og tar i et tak for å hjelpe en mor lengre sør i verden.Gå inn på Care.no og velg deg en måte å hjelpe på. Og ja, vi har alle råd til noe.... 50 kroner er mer enn ingenting. Man bidrar med det man kan! 

Tanken på å måtte se sitt barn forsvinne litt etter litt og til slutt dø i dine armer fordi du ikke klarer å finne mat å gi det.... vel, vi klarer nok ikke engang å forestille oss konturene av den følelsen. Men det vi klarer å forestille oss er at 230 kroner i måneden vil i løpet av 1 år sette igang 12 kvinner i en låne og sparegruppe slik at de kan være med på å bedre sin egen fremtid.

Vi klarer å skjønne at med å gi 200 kroner holder vi 5(!) barn med livsnødvendig behandling for underernæring i 1 uke!

Det samme som jeg brukte på blokkbokser til mitt nye kjøkken, altså 450 kroner, er nok til å utstyre en familie på 6 personer med vannkanner, matlagingsutstyr, vannrenseutstyr, tepper, myggnett og såpe.

80% av flyktingene som kommer til flyktningeleiren i Dadaab er kvinner og barn! Vi kan ikke bare se på dette damer, her må vi brette opp ermene og gi de 50-lappene vi kan!

Mitt hjerte blør for disse barna, for disse kvinnene. Likeledes som det er mulig å elske flere mennesker på samme tid er det fullt ut mulig å bry seg om og ha omsorg for flere på samme tid.

Du kan gi ditt bidrag online på care.no
Du kan bruke kontonummer 1644.10.50082 og sette inn det beløpet du ønsker. 
Du kan ringe givertelefonen å gi 200 kroner på nummer 820 44 0112 kommentarer:

Havfruen sa...

Ja, tenk alt vi bruker penger på som vi kanskje egentlig ikke trenger....
Her er kontrastene store!
Bra du blogger dette.

Bustenellik sa...

Jeg klarer ikke å forstå at det er mulig med en så gedigen skjevfordeling av ressurser her i verden!? Dårlig planlagt fra oven!
Her skal telefonen fiskes frem, og penger gis :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...