27. aug. 2011

Mange slags reisebrev 10

Fredag og reisebrevdag! Som i dag ble lørdag og reisebrevdag!

I Bulgaria kan de mye rart. De er flinke til å male og skape musikk og ellers være kreatativ! Virkelig!


Ellers er de skrekkelig dårlig på å lage mat! Fyttikattensin.... smaker ingen verdens ting eller fryktelig stygt.... og saus er visstnok en annen restaurant lengre neddi gata har.... overalt!

Vel vel.... Jeg pleier alltid å snakke med drosjesjåfører når jeg er i utlandet, om hva som er verdt å se og ikke. Guidene er kjøpt og betalt så det de anbefaler er alltid det de får mest betalt for, så de gidder jeg IKKE å spørre.

I alle fall.... drosjemannen kjører meg og min gode venninne Lise langt opp i fjellet.... til et trollgammelt ektepar der. Vi var litt nervøse en stund... ukjent land, ukjent territorium, språk, vaner ja... i det hele tatt.. men eventyrlysten overvann det meste og vi satte ivei :)Der oppe i fjellet fikk vi besøke disse helt vidunderlige menneskene. Kona hadde 1 frokosttann og en middagstann og det var hele tannbeholdningen  :) Mannen hadde noe mellom hendene som lignet et trekkspill. det hadde 2 toner. De kunne han spille på. Noe han gjorde. Hele tiden. I 6 timer.
Kona kunne 2 andre toner som hun lagde lyd med. Noe hun gjorde. Hele tiden.

Så fikk vi en omvisning på den "gården" da. De hadde en høne, en sau og en skilpadde. En SVÆR skillpadde. En sånn en som du blir overrasket over at faktisk er i stand til å komme seg fram i det hele tatt. Gedigen.
De hadde kål. Og Redikker. Og Salat. Og en zullion katter.


Og de hadde en uteplass. Den var fin, heldigvis. Så der satte vi oss ned. Vi ble først servert vann og noe som minner om uozo... arti.... dvs... den første flaska var arti... Flaske nummer 2 og 3 må jeg nesten referere til noen andre på.... mulig det dukket opp en flaske nummer 4 også... 6 timer er lang tid.

Vi fikk servert mat der hos den tannløse og smilende kona. Vi fikk egg fra høna (hvitt og gult) og så fikk vi egg fra noe som ikke var høne og det klarte vi ikke helt å spise (grønt). Vi fikk en suppe med masse gress som var helt fantastisk fæl. (Herav forsvinningen av flaske nummer 1). Så fikk vi en salat som var kjempegod. Så fikk vi gress igjen.... (Flaske nummer 2 måtte til) ja... og sånn gikk nå tiden der oppe i fjellet.


Plutselig står vi inne på soverommet til hun frokostdamen med hodet inni klesskapet hennes.... og kler oss opp i Bulgarske nasjonaldrakter med pengesmykker og det mer. Og vi lo og vi lo... Jeg tror det må være det mest komiske bulgarske soverommet jeg noen gang har vært på..... det eneste jeg noensinne har vært på, men komisk var det! Hæ? Om det kunne ha noe med mystisk antall flasker hjemmebrent å gjøre? Hmmmm..... må tenke på den du....

På turen hjem kastet min skjønne venninne opp i drosjen, jeg sovnet og turen innom tobakkplantasje og et marked ble derfor avlyst... pussig.

Jeg kunne avsluttet med å anbefale drosjesjåfører som guider, men du ser jo hva du kan havne opp i så jeg vet ikke.... gjør det på eget ansvar i så fall! ;)

Ser deg neste fredag da, til et nytt kvalmende reisebrev :)

Ps: Jeg bare MÅ tilføye at jeg i dag er helt avholds... mulig det er en direkte konsekvens egentlig nå når jeg tenker meg om :) hihi

ps2: Bilder fra Mr Google :)
post signature

9 kommentarer:

Whitebite sa...

haha.
for en herlig "trip" det må ha vært!
aldri vært i landet..

god lørdag!

Shus sa...

Fantastisk! Eg ser dåke for meg etter flaske nr 2, eller 3, inni kleskapet til bulgariadamo... sikker sånn ca som då vi var dritings på strando i Barcelona, etter mange timar med topp (!) laus soling ( gjere da jo aldri ellers...??) fòr eg rundt og laga "teater" med ein heller heimlaus fyr på stranda...Ja, tru det den som kan, barnevernsarbeidaren frå vestlandet...

Alexia sa...

hahaha!
Du er ei tøff dame.

Shy sa...

Haha! Du har opplevd forskjellig på dine reiser. Artige reisebrev.
-Og du! Godt tips med å kreve betaling for bli-gal-musikken til nest eldste sønn :) Skal teste ut det der!
men eg likar heavy eg også, men ikkje METAL!

Silje Kristin sa...

hoho.. jeg må le ja :P

Høres kjekt ut uansett da :P

ønsker deg en fin lørdag :)

Pia sa...

He he... Har aldri vært i Bulgaria..

Unknown sa...

Takk for ett fantastisk morsomt reisebrev. For en tur og for en opplevelse. Slike ferieminner blir husket:) Nyt resten av ferien i Bulgaria.
Klem

Bente sa...

Hm..aldri vært i Bulgaria..kanskje jeg burdte det?
Herlig historie :-)

Vårt lille hjem sa...

Hehe.. Vet ikke helt om jeg tørr å følge tipset ditt om å bruke taxi sjåføren som guide..meeen man opplever kanskje litt andre ting enn det vanlige guider ville ha vist deg.

Hege

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...