19. aug. 2011

Mange slags reisebrev 9

Fredag og reisebrevdag! :)

I dag skal jeg ta dere med til London, nærmere en liten forstad til London som heter High Wycombe :)

High Wycombe

Min beste venninne i barn og ungdom, Inger, og jeg reiste dit sommeren 1987. Jeg var svært ung og hun var litt mindre svært, men fremdeles ung. Ja... de som kan å regne og som kjenner meg litt vet at jeg er født i 1972... så ja.. jeg var 15!

Jeg hadde spart mine konfirmasjonspenger og ville bruke dem til en reise (lur svært ung pike også vettu; godt oppdratt) og som sagt så gjort. Mens mine klassevenninner fremdeles satt å sparket i den überdyre kasettspilleren sin og ikke kunne ha på seg klærne de hadde kjøpt for et år siden for pengene sine (de var tross alt grønne, rosa, røde, hvite, gule, orange OG blå...... SAMTIDIG... og den moten varte ikke lenge for å si det mildt) så forsvant jeg i en småhovmodig røyk mot Oxford Street på ferie alene.

( tenåringsparlør: alene = uten de der trollgamle påhengene av foreldre)

Litt her var vi i stil og sånn... men som sagt mye yngre 

Vi trodde jo vi gjorde så ekstremt mye vi ikke hadde lov til! Jeg husker så godt den enorme frihetsfølelsen det var å være ute til 23!!!! Og det skulle vi jammen aldri si til noen altså!

Inger og jeg var rosa og hvite og nydelige unge piker. Og det er IKKE vår fortjeneste at vi ikke havnet i noe galskap noe sted, for makan til naivitet skal man lete lenge etter! Sa noen at de ville at vi skulle bli m ed bak i smuget der for å se på en fin hund..... ja, så trodde vi at vi skulle bli med for å se på en fin hund. Det ligger liksom på DET nivået da.... huffameg... grøss og gru... jeg forstår nå hvorfor Gud ikke sendte meg en datter!

Så var vi ut fantastisk sent da, klokken var sikkert over 22 på natta, og vi var på diskotek. Noe slikt kunne vi jo nesten ikke tro selv! Vi turte ikke å drikke alkohol da, for da kunne man jo få i seg alt mulig rart (hadde de sagt i bygda der vi kom fra før vi dro) så vi drakk bare brus, men hadde liksom ingen problemer med å gå ifra brusen på bordet for å danse og så drikke av den igjen etterpå.... for det var jo bare brus lizzm.... dum eller? (nå sukker jeg igjen, men skriver det ikke inn fordi denne historien har gode muligheter for å bli full av sukk).

Hjemme i bygda stengte ungdomsdiskoet i 22-tiden så når det begynte å nærme seg midnatt forsto vi vel egentlig lite av hvorfor de ikke stengte.... ikke var det så gøy heller.. så vi gikk ut for å vente på skyssen.
Der ute hadde de en innhengning og dette vekker alltid Inger; hun kommer fra gård og klarer å trekke naturlige paralleller mellom innhengninger og dyr.... noe JEG ikke gjør. Jeg ser et gjerde, hun ser hjemmet til en hest.... Folk er forskjellige.Og hester var der. Og hestene kom da Inger begynte å snakke med dem. Sånn knikk knikk kååååmme vennen-heste språk som hun kan. Jeg sto å betraktet det hele, egentlig totalt uinteressert for jeg hadde blitt kastet av en hest et års tid før og skulle ALDRI nær en hest igjen. Inger derimot, hun ELSKET hester og fikk ikke nok av de flotte dyrene.

Så der sto hun da.... å kosesnakket sånn knikk-knikk-språk og kysset og strøk på disse engelske hestene og så begynte jeg å snakke da...mens jeg kastet på håret å brukte mye asså, vettu, liksom, ikke sant og skjønner du-utrykk mens jeg buset fram om så teit et diskotek der ingen ville snakke med oss og alle bare så på oss og vi ble alene på dansegulvet og ingen ville le med oss og nå ville jeg hjem for dette var kjedelig.....Jeg hørte det tuslet litt bak meg og jeg snudde meg og der sto det en gutt. Han sto der så stille å så Inger der hun snakket og koset med hesten. Knikk-knakk-iloveyou-kisskiss-knikk-knakk.
Han skakker på hodet og ser helt og holdent ut som han har forsvunnet inn i en slags drømmeverden der han står. Han sukker dypt; smiler og sier til seg selv med dyp barytonstemme:

"Oh dear God! I wish I was a horse" 

God helg damer!  
post signature
Ps: Alle bilder er lånt fra Mr Google

13 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Herlig!

Forstår ham godt jeg, det er ikke mange menn forunt å bli susset, nusset, klappet og klemt slik ;-)

Din beskrivelse av tenåringsoppsør- ja dere var tross alt ute til etter 22!- er så godt beskrevet.

Jeg var like naiv som dere, og forsøker nå å lære(skremme) min datter til å bli mer fornuftig.
Vet du, jeg ble med en totalt fremmed kjekk gutt på katteutstilling en gang jeg var i Tromsø helt alene. (jeg bor i Tønsberg og kjenner ikke en kjeft i Tromsø).
Vel, jeg fikk se masse katter, og om det var på grunn av dem vet jeg ikke, men jeg droppet den fyren....

Ha en fin helg med eller uten reising.

Klem Lykkeliten

Hannemor sa...

God helg til deg snuppa!!

Syns så jeg ser dere for meg.. kniiis

Havfruen sa...

hehe:)) Digger disse reisebrevene dine. Men 15 år og tur til london da?? Det hadde ikke datteren min fått lov til:)
må melde meg på giveaway ser jeg...
Nyt helga, klem fra meg:)

RoseSommer sa...

Puh, godt det gikk bra med dere. Var bekymret for dere der et øyeblikk.
Smart måte å bruke pengene på, forresten. Jeg kjøpte meg en jakke jeg brukte 3 ganger....

Shy sa...

Hehehe! Artig!
Når eg tenker tilbake er det eit under at ungdomstida gjekk bra, for naive var vi, ja!!

EllenSand sa...

Herlig. Og så godt du forteller.
Ellen :)

Frøken Anker sa...

*griner stadig*
Jeg kan godt sætte mig ind i mandens udbrud. Og jeg husker også godt ungdommens dumheder og mod. Men ofte glemmer jeg det, når mine egne børn prøvet at slippe fra mit moderlige greb.

Vedr. kopperne, så kan du finde dem her: http://www.froeken-anker.dk/Webshop/Item.aspx?ItemId=17037
Flødekanderne er der flere af, og forskellige størrelser. Se her under KANDER: http://www.froeken-anker.dk/Webshop/Default.aspx?GroupId=9107

Hav en dejlig helg :-)

Frøken Anker sa...

PISSTT... du er også velkommen til at maile: birgitte@froekenanker.dk

Guri sa...

Ha ha :) Herlig historie :)
Men var vi ikke alle litt sånn "naive verdensmestre"?? Synes jeg kjenner følelsen her jeg sitter :-D
Ei flott helg til deg også :))
Klæm Guri

Whitebite sa...

herlig historie!
og så herlig naive da..haha!
selv var jeg faktisk ikke så naiv i den alderen, men hadde en venninne som var fryktelig naiv og ubetenksom.. og det kunne ha ført oss oppi mye rart..

ah..godd times, på en måte.
På en måte, ikke;o)

Alexia sa...

godt det gikk bra, var litt bekymra her jeg leste...men hadde heller ikke sendt 15åringene mine aleine til London? Foreldrene dine har stolt veldig på deg skjønner jeg.

På den annen side, jeg fikk lov å dra på en ukes telttur med venner i den alderen milevis unna- kunne vel hendt like mye da egentlig.

For var nok like naiv jeg.

Herlig kommentar fra den gutten.

Og flere reisebrev takk!

Elin sa...

Hehe, søtt da.. selv om jeg aldri vile begitt meg ut på stå og snakke til en hest. Midt på natta til og med.. i utlandet.. Vel, ikke ellers heller for den saks skyld. :-)

Ha en flott lørdagskveld!

A Foreigner in Italy sa...

Ha ha ha! Ja, menn har noen "rare" ønsker iblant.... ;-) Men det var absolutt århundrets kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...