17. sep. 2011

Tannlegesjokk!

Jeg har tannlegeskrekk. Ikke skrekk kanskje.... mer fobi! Dette henger nok sammen med traumer i barndom osv... men uansett så er den der denne fobien og tannlegen må faktisk kjenne meg ganske godt for å se hvordan jeg lider, for jeg er en sånn som holder alt inni meg og så kolapser jeg hjemme etterpå heller.....

Så.... dette resulterte denne gangen i at det ble umulig å gå en gang i måneden å få fikset det jeg trengte for jeg har endel utfordringer ifm medisinbruk. Jeg trenger 3 kroner og så trenger jeg å reparere 3 tenner. Og så rette opp i noe missfarging.

Vi startet på ny frisk og laget en avtale hver måned. Men det ble faktisk bare brannslukning. Hver gang hadde jeg vondt... de samme 2 tennene måtte opp med lokk og ned med ny medisin og på med lokk igjen..... og slik har vi holdt på i 1,5 år! Jeg tror den ene tanna der har kostet meg 15 000 nå..... og det er ikke gjort noe som helst...... Men det er så viktig å bevare den at jeg MÅ reparere den.

Så da sier tannlegen min noe klokt:

"Vet du.... her får vi ingenting gjort. Du må legges i narkose"

Trollmor er enig!!!!!! Veldig enig!!!!!! Spontant enig!!!!!

Jeg er ikke fullt så lykkelig-enig i dag når jeg sitter med kostnadsoverslaget foran meg for å si det mildt. Behandlingen lander på 60 000.


Ja..... så.... ferien 2012 er foreløpig skrinlagt for å si det mildt! 

Og neida... her blir ingenting dekt av NAV/HELFO.... hvorfor spør du? Ja, det spurte jeg også om...fordi dette er problemer jeg har på grunn av medisin.... 
Det er kommet en ny regel (selvfølgelig) på at om du ikke lengre går på medisinen så kan du ikke få noe dekt.... 

Så moralen er den... om du går på en medisin som du får alvorlige bivirkninger av, som hjerteflimmer og symptomer på infarkt.... da må du fortsette å gå på den så får du tannlegeregningen dekket.... :) 

Ja ja... vi står han av. Denne også :) 

Men du snakke meg om ..... galskap! sukk.... blæh! 

Og så jeg som skulle blogge om den nye pip-koppen min i dag.... men dette bare MÅTTE ut.... 

Er det lov å sparke tannleger i leggen? post signature

16 kommentarer:

Shy sa...

Å kjære for eit styr! Og kor dyrt.!

Det burde vere same ordning hos tannlegar som hos legar. Frikort når ein har lagt ut eit visst beløp.

Eg har også tannlegeskrekk eller fobi. Men har ikkje hatt nokon spesielle dårlege opplevingar og har heller ikkje dårlege tenner. Kun 3 blomberingar. Men berre det å ta tannstein er pyton. Eg er og forblir pysete. Men no skal eg tenke på deg neste gong eg skal til tannlegen, og seie til meg sjølv at dette går fint...
Godt at du får narkose, bortsett frå det med prisen då...Urettferdig er det!

Bente sa...

Enig med deg..tannlegereglene er rare,og urettferdige..
Likevel,tennene skal ikke være vonde. Og det koster! Mer enn en ferie..
:-) ha fin helg. Med tenner.

Tovepia sa...

Huff, dette hørtes ikke greit ut, og jeg er enig, tannlegebehandling burde blitt dekket mer enn det gjør...men tennene trenger vi, så du får se på det som en investering;O)
Nyt helga, lell; klem fra mæ;)

Siven sa...

Ja, det der med tannlegen er rart. Skjønner ikke hvorfor vi i Norge ikke har tannlegepleie på lik linje med andre helseproblemer.

Men så kan en jo si det om kostnad for syn også. Linser og briller er ikke billig i lengden...

Laura sa...

Hei og hopp :)
Jeg har også grusom tannlegeskrekk, så jeg vet hva du går gjennom. Selv har jeg fått lystgass hos tannlege i annen kommune enn den jeg bor i. De er ikke kompetente nok her ;) Og lystgassen har fungert kjempebra for min del. Selvfølgelig er det dyrt :(
Men det jeg egentlig skulle tipse deg om er www.budapestklinikken.no
Det er en tannklinikk som er i Budapest. Jeg og mannen min har vært der 2 ganger nå, og det er mye mye mye mye billigere enn i Norge, og de er utrolig flinke. Kan være verdt å ta en titt.. og så får du ferie på kjøpet ;)(Budapest er bare helt utrolig, det er så billig at man ler når man betaler, og sånt det liker vi!)
sjekk det ut i allefall, du skal ikke godta alt som tannlegen din sier, noen tannleger gjør som de vil bare for å tjene penger.
Ha en fin dag videre!

A Foreigner in Italy sa...

http://myfabulouslifeingreece.kairos-holidays.com/search/label/dentist

Hvis du sjekker ut linken så kan det være du får både ferie og nye tenner... Og her får du også norsk følge med til tannlegen...

Ellers så syns jeg ikke du skulle sparke tannlegen, men NAV, eller rettere sagt myndighetene. Det er de som lager alle disse teite reglene.

Du får holde oss oppdatert på hvordan det hele ender...

God helg!

Elin sa...

Nei, nå spør jeg meg riktig!!??Er det virkelig mulig! Vel vel,lykke til,håper noen fikser litt på Nav snart.:-S

Hjertedamas blogg sa...

Jeg gikk med tannrotbettennesle i fem år, før jeg kom til en annen tannlege som fik ordnet opp i tullet. Og satte på en krone, men for meg ble det veldig billig. Har også tannlegeskrekk, etter SKREKKELIGE barndoms-tann-lege-besøk. Og vedr medisin, joda bivirkninger er ikke morsomme. Jeg gikk opp 15 kg pga medisiner, bare så synd at ikke de kiloene blir borte, når man kutter ut medisinen. Jeg begynte på noen slankepiller som fungerte, men som hadde som bivirkninger at man fikk høyt blodtrykk og begynte å blø neseblod om man tok to i stykker for en pille om dagen. Jeg prøvde, så jeg vet det. Pillene ble forbudt . Synd ikke pillene som økte kroppsmassen ble forbudt også. På innlegget under her, så hadde du noen flotte bilder av flotte og frodige damer. Synd ikke idealet på kropper kunne endres, så hadde det vært enklere å være frodig og deilig. Du får få hjemmetjenesten i kommunen til å komme å gjøre rent for deg, eller gi deg medisiner, da hadde du hatt krav etter tre måneder å få dekket all tannlegebehandling. Lykke til, og håper at både kropp og tenner ordner seg:DDDD Klemz Grethe med tannlegeskrekk og en del overflødige kiloer:DDD

Berre Kristin sa...

Stakkars deg! Medkjensle frå ei som heller ikkje likar tannlegar... (Og måtte ut med ca 10 000 i fjor, og eg syns DET var mykje..)

Synnøve sa...

Stakkars deg, som må betale så mye til tannlegen. Fryktelig at en ikke kan ha samme ordningen som til legen.
Har tannlege skrekk jeg også, selv om jeg har blitt mye bedre. Så jeg føler med deg.
Klem

Maleriet fargehandel sa...

Det er ikke lett å få noe hjelp til kostnader på tenner...som om ikke det er en del av kroppen liksom! -og i mens betaler vi skatt og bare jatter med...

Ha en fin søndag uansett :O) Vinner jeg i lotto så kan vi dra på ferie sammen!!! (Ikke hatt råd til det de siste årene jeg heller) ;)

Mvh Heidi

Whitebite sa...

gosj!!
for et firkanta system!
tannlegebesøk er kjipe greier, men ingen skrekk her. og heldigvis tåler tennene mine mye (bank i bordet)

Du er flink som tenker så positivt og løsningsorientert i mange ulike sammenhenger! Flink!

Det ordner seg alltid!
Et lite sprsm til deg inne hos meg!

stor klem!

Thelma Louise sa...

hej...oj så tøft...jammen har du vært gjennom litt...og jeg fatter ikke det med at tenner ikke er en del av kroppen...vi får dekt besteparten av utgifter til behandling av kropp og sinn..men tenner nei....hadde vi alle hatt gebiss, som vi tok ut og sendte inn på service..jo så kunne jeg vært med på at det ikke var en del av kroppen...tøff du..:-)

Klem

EllenSand sa...

UFF, uff. Dette hørtes ikke bra ut. Håper alt ordner seg til slutt.
Klem Ellen :)

Alexia sa...

jeg synes absolutt tannbehandling burde blitt dekket av det offentlige. Tenner er så viktig for fysisk og psykisk velvære- burde bare vært en egenandel som hos legen.

Men har også tannlegeskrekk- sånn at jeg misunner flodhester i dyrehage fordi de får narkose når de skal til tannlegen! Så bra du får det hvertfall, og får fikset opp i ting. Men burde ikke vært så dyyyrt!

Anonym sa...

hm, så kan en lure på når det blir innført egenandelstak hos tannlegen......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...