24. jan. 2012

Trøndersk parlør og en nominasjonsoppfordring! :)

Bilde lånt fra humerologisk.net
Hadde jeg vært fra Bergen kunne jeg startet med å sagt:
"Dagen" 

Det ville gitt deg sjansen til at jeg sa GOD DAG og meg muligheten til å skjule at jeg egentlig har en bedriten dag! Men..... ikke er jeg fra Bergen og jeg har egentlig ikke en helt bedriten dag, så jeg klarer meg med å gi en helt vanlig, trøndersk;

"Styra me?" 

Dette betyr både Hei, God morgen, God Dag, God ettermiddag, God kveld, Hva skjer, Wåss øpp, Schera Bagera osv osv osv.....

En meget hendig og ikke minst velkommen sammensetning av ord som trigger lange fortellinger eller kun den trønderske svarvarianten:

"Næææææææsj..... itjnå sæli" 

Dette uttrykket dekker "Jotakk bare bra, Jeg gjør egentlig ganske lite om dagen rent bortsett fra det helt normale, Jeg er bare på jobb og ellers sover jeg, Jeg er sykemeldt, Jeg er så lykkelig at jeg ikke klarer annet enn å gå rundt å smile og Det skal du faktisk bare drite i"

Igjen..... et fantastisk dekkende utrykk som kan brukes i det uendelige, også gjerne stykkevis og oppdelt; jeg illustrerer:

"Njæssj........." mens du kikker litt ut i horisonten betyr:

Strengt tatt har du ikke noe med hva jeg fyller dagene mine med og jeg bryr meg midt i ryggen at du leker at du er interessert, men jeg er oppdratt ganske høflig så jeg viser den respekten at jeg faktisk svarer deg, men fullføre svaret kan du pinåde gjøre selv.

"Itjnå"...... mens du ser spørreren rett i øynene betyr:

Jeg gjør ikke en drit og det skal du bare gi en lang F i! Flere spørsmål?

"Itjnå sæli, enn du?"... ,mens du ser på spørrer og kanskje smiler litt betyr:

Skal vi gå å drikke kaffe?

"Itjnå sæli, men......." mens du ser på klokka betyr:

Jeg gjør ingenting spesielt sånn egentlig og jeg skal absolutt ikke drikke kaffe med deg, så jeg leker at jeg har det travelt for å rekke noe ved  se på klokka så du oppfatter at du ikke skal spørre meg om jeg skal drikke kaffe.
Bilde lånt fra behance.net

I disse dager slår det meg at Blogglandia fylles av nominasjoner og kosemosevenner som digger hverandre. Det er jo fantastisk! :) For de som er en kosemosevenn hihi

Det er det ikke alle som er. Og jeg vil sende en oppfordring til alle om å inkludere flere i sine nominasjoner og vennebevevnelser og "blogger jeg digger"-lister enn den absolutte harde kjerne. Det er ikke så vanskelig å finne noen som ikke vinner alt fra før; som du kan like og nominere.

I denne nominasjonsperioden har jeg tenkt litt på hvilken type blogg JEG har.... og jeg aner ikke hahahaha..... jeg er en sånn "aner ikke hva jeg skal skrive om før jeg sitter ved tastaturet"-blogg. Som i dag..... overskriften jeg nå sitter å skriver under er  "Hverdagstanker"..... for det var meningen jeg skulle skrive om det... men så skriver jeg en hel masse tullball om trøndersk i stedet for og nå må jeg endre overskrift :) Det gjør meg kanskje til en tullballblogger? En schizofrenblogger? En ikke helt i water-blogger?

Om du skulle ha gitt MEG en kategori.... hva ville den blitt?
post signature

15 kommentarer:

vår lille verden sa...

Hei Trollmor:)
Dette kan en innflytta nordlening til trønderlag like!!
Hi hi Elvis med bart!Tenk om han hadde vært trønder!!

Kategori,vet ikke enda:)

Henn e det bra:))
klem

Siri sa...

Du har i hvert fall en veldig trivelig blogg! Jeg har også en blogg etter innfallsmetoden. Hverdag? Fest? "dette tenker jeg på i dag"-blogg?

Mormorfarmor Inger sa...

Trur du er som meg : Lystblogger? (etter tips en gang fra en annen mormor (mormors klagemur).
Variert og bra blogg - likær! (siste ordet er østfoldsk, kan ligne litt på trøndersk er det noen som sier, men det er vel utenforstående vil jeg tru)

Whitebite sa...

Javel??

For det er det vi sier i Stavanger når vi møtes.
Snodig, men sant. Og det betyr både hei, god dag og hvordan går det -alt på en gang!

Har tenkt litt på det du sier selv jeg.. Det er det som er ulempen med slike kåringer og nominasjoner!
At noen kan lett føle seg utelatt, og at ALT dreier seg om å vinne..etc.

Prøver selv å inkludere de som ikke ALLTID blir nominert når jeg selv nominerer noen. Det har jeg faktisk nettopp gjort. Bloggere som fortjener oppmerksomhet.

Men det er klart, med noen så knytter en tettere relasjoner og blir glad i. Og det er vel heller ikke riktig å utelate disse, dersom de skulle ha mange lesere og ofte bli nominert?

Men jeg skjønner hva du mener!
Bra trollmora!
Stor klem til deg, håper du er bedre!

Tovepia sa...

Hei på deg;) ..her kom jeg rett hjem:O)
Behøver vi egentlig å havne i en kategori?..jeg gir blaffen og blogger om det som faller meg inn, og da blir det mye hummer og kanari, men så liker jeg også blogger som ikke er så forutsigbare:O))
Ser du har vært operert, så håper formen er stigende.
Ha en fin dag videre, klem fra mæ;)

VillaVårfrubakken sa...

Ord og uttrykk er morsomt, vi snakker trøndersk med hveandre her i familien når det skal tulles om noe.....vet ikke helt hvorfor.
Kategorier bryr jeg meg ikkeno om, jeg liker at alt ikke må være så likt, det handler jo om å tenke litt sjæl også da.

Så håper jeg allermest at du får gode dager fremover da....sjø
Klem

Kaoskontroll sa...

Bare så det er sagt... jeg er bergenser og vi sier ikke BARE "dagen!" Vi sier "Goo dagen", med dyp goo og et sprett opp på dagen. Så for de med ikke innøvd bergenser- øre kan nok goo'en drukne/oppfattes som en magerumling før det spretne "dagen!". Men den er der. ;)

Synes ikke det er så viktig å ha en label jeg. Og heller ikke å bli nominert i forskjellig. Setter veldig stor pris på hyggelige ord... men de varmer mest om det ikke er en "ball" de har fått som de må/bør sende videre til så og så mange.
Aner ikke hva jeg ville ha kalt deg, men jeg liker bloggen din. :)

Klem

Anonym sa...

Elvis med bart? Å neeeeeiiii ;) Jeg liker ikke bart... Det er skikkelig ekkelt :) hehe..

Hvor er det nominering på gang nå? For det har ikke jeg fått med meg... Som noen så kjekt sa det en gang: Det viktigste er ikke å vinne men å delta... Men noen ganger syns jeg det er viktigere å inkludere enn å delta og å vinne...

Når noen spør: Ja åssen går'e? Og jeg ikke har lyst til å svare, så sier jeg bare bob-bob... og noe sånt.. Tror mange ikke hadde klart det dersom jeg hadde sagt sannheten om mye.. De hadde blitt stumme, tror jeg?

Du er nok en lystblogger, som vi alle andre;)

Anonym sa...

Og så vil jeg minne deg og alle andre her på den Introduser din blogg lista mi, det er bare å linke seg inn der :)

Guri sa...

He he :) Kjenner meg igjen i alle disse uttrykkene jeg ;)
Kanskje du er en innfallsblogg????
Ha en fin dag :)
Klæm

Anonym sa...

Angående INTRODUSER DIN BLOGG, se her:

http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

Det er en thumbnail-liste åpen for alle blogger som gjerne "forsvinner" på Blogglisten etc...

Bustenellik sa...

BRa oppfordring!
Og jeg putter deg i hverdagsbloggekategorien ;-)

Pia sa...

He he, det er ikke bare bare med all denne nomineringa og kategoriseringa... Synes det er vanskelig å sette blogger i bås - dejeg leser skriver om litt av hvert.
Sjøl setter jeg stor pris på å bli nominert inne hos Foreldremanualen - ikke at det er så vitkig med sånne awards, men det blir på en måte en slags anerkjennelse for den "jobben" man legger ned i bloggen sin.
Å se andre bloggere og å legge igjen kommentarer synes jeg er viktig, men det er ikke alltid man har tid...
Ha en fortsatt fin kveld:)

Mie fra Mies Mirakler sa...

hihi knallbra innlegg, enig med deg i at det hadde vært kjekt med flere nykommere i nomineringer istedenfor de samme som alltid, men om jeg selv skulle sende inn ville jeg nok syndet og valgt noen av de mest kjente jeg også. ler meg ihjel av Elvis med bart, den var bare utrolig vittig. Og din blogg vil jeg si er en hverdagsblogg, fordi du blogger om alt mulig. Men det er ingenting hverdagslig med den altså, den er som en sånn jellybean surprise for man vet jo aldri hva for en spennende smak hvert innlegg har :) og det liker jeg! *♥*

Elin sa...

Hm..ja.. vet du,vi har mange av de samme uttrykkene med samme slags betynding her på Hedmarken også, men uten trøndersk tonefall ;-)Her tar det litt lenger tid å få sagt det.

Og bloggkategori for deg, den er vrien.. du skriver bra om så mye. Men hverdagshumor?!

Ha en fin kveld!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...