12. aug. 2011

Mange slags reisebrev 8

Hodet er ikke helt på plass etter alt den siste tiden, men kanskje en bare må venne seg til at vi forblir litt annerledes etter 22.7 ? Jeg tror på det, og derfor setter jeg igjen igang med mine reisebrev.

Jeg er en trønderjente, Nordtrønderjente.... da jeg var veldig ung for 100 år siden bodde jeg i Ytre Namdal, nærmere bestemt i Nærøy kommune. I Nærøy snakker man ikke helt sånn som andre trøndere gjør. Man sier ikke Æ, men man sier EG. Man sier ikke pose, man sier PÅSSI. Man sier ikke værendringer, man sier ÅVVABOLJ. Got the pic?Når da en nærøyværing skal ut i verden, gjerne da til Tigerstaden er det ofte at man kommer opp i situasjoner som i ettertid blir komiske. Som i noen tilfeller der undertegnede selv har vært på tur.

I Oslo skulle jeg be om en ekstra pose på en butikk; vi hadde handlet noe mat og hadde fått for lite poser. Jeg sier det på den måten jeg kan å si det:

"Du, onnsjyll du damen, kan eg få en ækstra påssi?" 

Damen bak disken ser på meg, blir tom i blikket et par sekunder og så ser jeg at det begynner å rulle en eller annen slags form for tankevirksomhet laaaaangt bak der inne i øynene hennes.... så svarer hun med verdens største smil:

"Nei, vet du, det har vi ikke. Men vi har SorBits da, og det smaker nesten det samme!!!" 

Jeg takket nei altså... så ikke helt for meg hvordan jeg skulle få noen flasker Cola oppi en SorBitstyggis...--------------------------------------------------------------------------

Nå skal jeg utlevere min beste venninne i ungdommen. Hun og jeg var i Spania og hun hadde blitt kjent med en flott ung gutt der nede. Det som ble utfordringen var språket selvfølgelig. Hun snakket fint engelsk og hadde gått på lynkurs i Spansk før turen så hun kunne å bestille mat, men ikke mye mer. Han, på sin side, kunne bare spansk. Og med BARE så mener jeg BARE. Det han kunne av engelsk begrenset seg til faste fraser som: "Jo verry botifol" og "Verry Fønny" og "Sexy Gørl" .....
Forøvrig så kunne han sangen "Jag vil ha deg i mørket hos meg" på svensk da.... men det låt som
"Jabi Jade imokkeho smeiii......"

I alle fulle fall så kom min kjære venninnne opp i en situasjon der hun ville så gjerne karakterisere denne ungen mannen "lur som en rev".... noe han mest sannsynlig også var...
Hun slet en stund i tankespinn og så kastet hun seg ut i en kombinasjon av kroppsspråk, engelsk, Norsk, Spansk og stundens alvor:"You luring you.....(peke) eh......... YOU (Peke) eh...... Animalo........... eh....... Rojo....(rød)..... In the..... eh..... SKOG......... (her lager hun tre med håndbevegelser) .....eh.... BLANKO ON THE TUPPO!!!!" 

Å ja da.... jeg ler enda av det der :)

Ha en fin dag damer!

post signature

17 kommentarer:

Tovepia sa...

Hehe;O) Språk er artig, og det kan virkelig føre til de merkeligste situasjoner/samtaler;O)
Nyt fredagen videre, klem fra meg;)

Siri sa...

Nå fikk jeg meg en god latter - takk *ler*

metanoia sa...

haa haaa haaaa ler meg helt fillete her :D

Berre Kristin sa...

Hehe, takk for dagens latter;)

Whitebite sa...

hohohoh!
språkforvirring er gøy!

Shy sa...

hahaha! Ikkje greit det der....

Shy sa...

hahaha! Ikkje greit det der....

Havfruen sa...

hehe...har humra meg nedover her:)))) I bygda her hvor jeg bor, sier de påsså....og jeg sier pose. Engelske tabber kunne jeg blogget om også...meg selv ja, hehe:))
Flott fredag ønskes deg;)
Klemmer:)

Vårt lille hjem sa...

Hehe..du e itj sann..flire mæ skakk av historian dine. Ser for mæ både kassadama og venninna di;)

Ha en flott fredagskveld

Klem Hege

Vårt lille hjem sa...

Forresten..så flott bloggen din har blitt da.

Guri sa...

Haaaaaaa :)))
Motcho motcho grassias fårr the latter :)
Klæm

Elin sa...

Hehe, herlig! :-D og du.. om du har spesiell dialekt blir jeg svært glad om du legger inn noen ord på diakektsamleren... bloggen min. :-D

Og Oslo.. jeg forlangte "sjokoladehønn" på en narvesen kiosk der en gang.. De hadde visst ikke det.. men jeg så det.. dæ ligg da dær.. sa jeg..men det het visst ikke sjokoladehønn, men croissant... eller noe. (Hønn=horn)
Ha en fin helg,
klem, elin

Daisys home sa...

Mye morsomt det kan bli ut av sånt ja :)
Har vært en tur å sett på martnaslivet i norges minste by idag...
men det samme som tidligere år..nedover gaten. Og såå kaldt:)
Spørs om det blir en tur på utefesten i morgen kveld..må vel belage seg på å finne frem vinterkjeldressen og vottene til da :)
Ha ei flotters helg
klem

Fru Haugen Klingen sa...

Urolig fin bloggen din er nå :)

Dialekter er artige, og har selv bodd i Rørvik i Vikna Kommune. Arti arti ja :)
God helg fra meg til deg :)

Huldra sa...

Erre muuulig..? Gliser stort over begge historiene, men jeg har litt for god fantasi, og gliste litt ekstra over den siste. Ser henne for meg med store bevegelser. *ler*

Nå skal jeg bla litt hos deg, for jeg har jo vært fullstendig borte i det siste. Håper du har fine høstdager. :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha. Jeg pleier si at man kommer langt med kroppsspråk.

the Folding chair sa...

haha - artig anekdote! Takk for at du ble min følger nr. 100 ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...