29. sep. 2011

Bæsje-parlør i 8 kategorier :)

Utrolig så mange forskjellige bæsjer det finnes.... det vet vi småbarnsmødre. Og hver og en bæsj betyr jo forskjellige saker... det er liksom ikke grenser for hva vi leser ut av en brukt bleie altså!

Jeg har, men tålmod og tynget av stundens alvor, satt sammen en bæsjeparlør slik at barnevakter og andre utenforstående kan sette seg inn i dette noget ukjente kommunikasjonsverktøyet.

Jeg konsenterer meg i dag rundt de bæsjene som havner i bleier..... bæsjer som kommer i truser og utenfor disse krever en ny parlør.Kategori 1
Vanlig bæsj
Lukter litt og blir bæsjet på vanlig vis og sier ikke annet enn at "nå har h*n bæsja". Man skifter og ferdig med saken. Fortrinnsvis etter å ha kastet bleien på et sted den ikke ligger å oser til far kommer hjem fra jobb... for DU kjenner nemmelig ikke lukten etterhvert. Det gjør heller ikke jevngamle søsken som var der i gjerningsøyeblikket. Men jeg kan så godt som garantere at far kjenner det når han kommer hjem.
Antall våtservietter nødvendig:
3-4

Kategori 2
Rosinbæsj
Bæsj etter et overfall på rosinboksen er mest sannsynlig årsaken til at de nå lager egnede bittesmå esker til barn. Rosinbæsj er våt, lukter gumba og har noen hele rosiner i seg som bare har gått igjennom systemet som Packmans i tarmene... jafs jafs jafs... de har blitt noe større og våtere med reisen.
Antall våtservietter nødvendig:
4-6

Kategori 3
Barnehagebæsj
Ja... dette er en spesiell bæsj. Når ungene begynner i barnehagen så begynner de samtidig med mye annet rart. Delvis på grunn av lange stunder der de får lov til å leke helt alene ute, uten konstant oppsyn. Ting som havner i munnen, og dermed finner veien til bleien kan være:
Sand
Fjær fra fugler
Gress
Stein
Formingsleire (blir fine farger av slikt altså)
Papir
Skruer
Plastikk.
Konsistensen på en slik bæsj blir egentlig veldig variert... men veldig ofte er den som en ansiktspeeling med sånne knudrer som man ikke får vasket bort i en fei. For sand i rompa er ikke kos og MÅ dermed bort... hvert korn... ergo:
Antall våtservietter nødvendig:
10-15


Kategori 4
Laktoseintoleranse og/eller eggeallergibæsj
Dette er en bæsj som representerer de fleste allergiske reaksjoner som slår seg på magen og dermed har sitt eget språk både i form av odør, tekstur og mengde.
Dette er en type bæsj som ofte havner flere steder enn kun i bleien. Senest i dag har jeg måttet bytte både bukse og sokker etter en inntreffelse av denne sorten. Den er veldig våt med kun enkelte partier der det ligner på fast innhold. Odøren er den faktoren som skuffer unna enhver tvil: Den trenger seg inn som syre i neseborene uansett hvor i huset ungen befinner seg. Dette er bæsjen du står klar å venter på skal bli ferdigbæsjet før noen i nabolaget tilkaller brannvesenet for gasskontroll!
I dagens tilfelle var denne kombinert med kategorien over. Såkalt kombibæsj.
Antall våtservietter nødvendig:
Her er det dusj som gjelder. Fra topp til tå! Men MÅ det regnes i våtservietter så snakker vi antall pakker!

Kategori 5
For-mye-yogurt-bæsj
Lukter som surnet, varm yogurt. I tekstur er den mellomvåt. Mengden er upåklagelig vanvittig og det er ofte ikke plass inne i bleien så den legger seg gjerne nedover lår og oppover rygg.
Har man, som meg, en bæsjeperson som kan SITTE å bæsje kan også bæsjen havne helt opp til nakken i enkelte tilfeller. Her kommer argumentet inn med at det er lurt at en vaskemaskin som ikke er i bruk er tømt for klær. Lukten i både dette og kategorien over krever umiddelbar handling.
Antall våtservietter:
mellom 1/2 - 1 pakke.

Kategori 6
Gullerotbæsj
En søt bæsj som er som kategori 1; vanlig og grei. Det som er unikt for denne bæsjen er de små orange dekorative bitene som kommer hele ut igjennom systemet. Har man da også vært kunstnerisk anlagt i tankegangen og gitt ungen litt erter samtidig kan det bli rett så koselig å møte synet der inne. Dette er en såkalt smilebæsj, fordi den får ofte mor eller far til å smile.Kategori 7
BråtenSafeBæsj
Dette er nok en avlegs bæsj. Den kunne ha hett noe annet, men min erfaring tilsier at den heter nettopp BråtenSafe.
Når man er ute å flyr er det viktig å underholde barna sine og ofte har man da med seg en liten sekk med saker i som man kan bruke til dette formålet. Undertegnede glemte dette første gang hun og Størstetrollet skulle ut å reise. Ergo brettet vi spyposer og lekte med dem....
Da vi tok bæsjebleien den kvelden var det en helt vanlig kategori 1-bæsj med en etikett som sa "BråtenSafe" midt i stripa.
Antall våtservietter:
Som kategori 1.

Kategori 8
Klinkekulebæsj
Dette er en bæsj som sier: "Og her har vi en mor som ikke passer på å gi sitt barn nok å drikke ja... hmmmm". Den er hard og ser ut som klinkekuler i forskjellige størrelser, men i samme relativt kjedelige brunfarge. Ikke lager de lyd om de treffer hverandre heller. Og det kan hende de gjør for denne kategorien kommer ganske overraskende på. Man kjenner odøren av en kategori 1, legger alt til rette for et greit bleieskift, legger ungen på fanget eller i sofaen eller på stellebordet og åpner bleien. Om man da ikke følger med så triller bæsjeklinkekulene ut av bleien og der de passer minst... i fanget ditt, på gulvet, oppi en sprekk i sofaen eller hvorsomhelst. Den positive delen med dette er at de er lette å ta opp da. Stein harde og så ligger de å roper: "Heiiiii, se heeeeer! Tror du det er på tide å gi ungen din litt fiber og litt mer å drikeeee????"
Antall våtservietter nødvendig:
1 for syns skyld
3 til å plukke opp å vaske rundt deg.

Ja, det ble alt i denne omgangen fra Bæsjeparlørens verden.
Alle bildene er fra Hr Google.

post signature

22 kommentarer:

EllenSand sa...

De fleste av disse var gjenkjennelige.
Men du mangler kabelbesj. Det er ekstremt lang besj, den er så lang at du lurer på hvordan den kunne få plass i en sånn liten kropp.
Du mangler også barnehagebesj nr. 2: Den er ekstemt tyntflytende. Man får som regel advarsel på at den er i kjømda ved et ukjent antall stinkende smygere (Stille promper). Den første dosen havner som regel i trusa. Som vanlig ser man at resten av familien får samme type besj på rekordtid.
Ellen :)

Hjertedamas blogg sa...

He-he-he, joda, som tre barns mor kjenner jeg til endel av disse variablene. Og absolutt allergi-varianten. Hadde nemlig en unge som ba tynt om å få på bleie igjen, da jeg prøvde å få han til å slutte med det. Null kontroll er null kontroll. Nå har jeg barnehagebarnebarn, som går igjennom disse variablene. Har ikke sett noe til plastelina, gulerøtter og erter ennå....... klemz Grethe

Kaoskontroll sa...

Åh gud bedre, som jeg er glad jeg er ferdig med bleiebarn!!!! Hehe

Nå er det bare "jeg liker ikke å være alene, så jeg har selvfølgelig dodøren åpen" bæsjing som parfymerer her i huset. Og tidvis "grisebæsjing", som ennå fordrer mors hjelp til tørking bak. Noe som faktisk kan være utfordrende nok, ettersom mor har mistet sin "det er bare mitt barn, så jeg forguder det uansett lukt"- evne, som demper alle sanser når odøren og konsistensen blir skrekkelig. En evne som mystisk forsvinner i det siste bleie havner i søppelbøtten. Ja, den forsvinner like mystisk som den oppsto da man fikk barn... og alle bæsj- odører blir like utålelig, uansett kategori. Så nå gleder jeg meg bare til "dodøren lukkes- alderen", og ikke minst til "jeg tørker også grisebæsj selv- alderen". ;)

Klem

Siri sa...

Og migrenebæsj/forstoppelsesbæsj. Fås kun ut av en skrikende unge med 3 microlax og to voksne, hvor en holder ungen og den andre drar en knallhard hvit bæsj ut.

Vi har også den tørr-seige som lett slipper bleien og kan fly gjennom rommet når man tar av bleien, men fester seg i fx veggen og blir hengende.

Vårt lille hjem sa...

Hehe..du finn no de mæst utrolige ting å skrive om da;). Men kjenne igjen noen av de ja..selv om det er ei stund siden mine gikk med bleier.
Har en bæsj jeg å da..type grønn slimete nyfødt bæsj..grunn..ung nybakt mamma, som spiser nydelig salat første dag hjemme som en familie på 3. Trenger jeg si at hun ble litt urolig..men alt gikk bra. Godt med div oppslagsverk om babyer ;)

Klem Hege

Siven sa...

Joda, takk dette var akkurat det jeg trengte rett før middag... ;)

gult hus i svingen sa...

Herlig innlegg:) Vi er jo så opptatte av dette når barna er små:) Våre er "heldigvis" store:)
En variant jeg husker er Maisbæsj, etter inntak av en boks hermetisk mais, tungfordøyelige saker...
Klem Trine:)

Hjertedamas blogg sa...

Vedr. sofa, den er vist før, og den blir vist igjen, he-he. og vedr. hekle-knotter: Kan du hekle? I så fall kan jeg gi deg linken til innlegget som jeg beskriver fremgangsmåten i. Dersom du ikke kan hekle, så kan du jo fortelle meg hvor mange knotter du trenger????Jeg har jo noen igjen etter det skapet, de var på før...... klemz Grethe

Shy sa...

Hohohoho! Har nok med dobæsj eg...

Mie fra Mies Mirakler sa...

Nikker gjenkjennende både til de variantene som er beskrevet i innlegget og kommentarene, med 2 allergikere og en som spiser _alt_ har det blitt endel "artige" bæsjer oppigjennom gitt! Fineste var det han som nå er 8 år som stod for, en gang da han var liten baby spiste han juletreglitter, sånne lange remser som man henger fra topp til bunn eller rundt og rundt på treet. Glamorøs bæsj får man si...med innlagt glitter! Og nabbiperlebæsj som gjerne dukker opp sånn like etter barnehagestart *♥*

Elin sa...

Hihi, ja du får sagt det. :-) Bare å tenkte på å lage et innlegg som dette er jo en bragd. :-D

Whitebite sa...

hahaha, ler av sivens kommentar!!

og deg:)

aøt du har studert!

Mariann sa...

HAHAHA, jeg dør av latter! Dette var utrolig morsomt skrevet! :D

Hilde sa...

Herlighet, så bra skrevet! Jeg må jo bare legge meg til som følger her ;o)
3-barnsmor med jobb i barnehage, - så jeg kjenner godt til de nevnte kategorier. Jeg savna bare "diarebæsj", men den kommer kanskje inn i allergibæsjkategorien. Mye likt der...

Guri sa...

Ha ha :) Kjenner meg igjen ja ;)
Kjenner også på kroppen at jeg er VELDIG GLAD for at jeg er ferdig med bleieunger ;)
Klæm

MonaBL sa...

Joda, dette var velkjent... Eneste jeg kan si jeg savnet var perlene i barnehagebæsjen. Disse små runde plastperlene som man setter på brett.... De er morsomme å finne, spesielt hvis det er mange forskjellige farger.... :-) Herlig innlegg! :-D

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, jeg er glad jeg er ferdig med å skifte bæsjebleier. ☺

Fru Haugen Klingen sa...

Hahahaha!!!

Kjente igjen mange slag bæsj her ja!

Siste innspill i bæsjeverdenen her var rosinbæsjen til lillegull ;)

*humrehumre*

Klem fra meg til deg

Hannemor sa...

Herlig!!

Smilebæsjen sa...

hvor blir det av innlegget om "smilebæsjen" siden det allerede står om alt annet som er åpenbart, burde "smilebæsjen" også nevnes...
"Smilebæsj" er det smilet du får når noen du er glad i eller ikke, gir deg ett smil i bæsjen, om denne legges i en klump på stuegulvet, kjøkkenbenken, eller rett og slett i fjeset. Våkner du opp med en smilebæsj i ansiktet er det garantert at noen bryr seg om deg.

Den første løvetann sa...

Så morsom blogg du har! Mye å kjenne seg igjen i her :D
Ønsker deg og dine en god uke, og følger deg mer enn gjerne videre.

Mvh
Ingrid

Natalia Zimniewicz sa...

Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...