18. nov. 2010

Frank Av Assisi`s bønn og et hjertesukk

Dette er en bønn jeg liker å lese, liker meningen bak og ikke minst historien bak.
Jeg er ikke katolikk og selv betviler at meningen bak denne bønnen er en segregert gruppe, men heller en bønn som passer alle, når som helst, hvor som helst, uavhengig av religiøs tilhørighet.

Hos oss trenger vi bønner for tiden. Alle som vi kan få. En familiemedlem og en venn har ftt kreftdiagnose. I første tilfelle er vi ganske trygge på at alt skal gå bra, men i det andre tilfelle er alt mer usikkert..... Så... vi som har en tro, liten eller stor, vi ber.

I denne sammenhengen vil jeg også sende ut en liten utfordring t il deg som leser.... har du noen du ikke har tilgitt, så tilgi nå. Plutselig er det for sent. Og ikke alltid tilgir vi for å forminske hendelsen, men for å få lov til å ikke bruke energi på situasjonen på en negativ måte. For å la saken eller personen få seile bort fra ens hverdag. Å Tilgi har uante terapautiske dimensjoner. Jeg vet.
Bønnen er skrevet av en soldat under første verdenskrig
Skal tro hva som drev han til å skrive ned disse viktige, store ordene?

Bildene er mine egne. Rosene er jo nå til 69,- for 3 pk på Coop så da fråtser jeg :)

Vasene er 1 stk kaffeglass og 1 stk saftglass for babyser :)

Sjokoladen er Ferrero Rocher off cooorrrssss!

Ha en god kveld damer! Og vurder tilgivelse! For din egen del :)

Trollmora

9 kommentarer:

Tovepia sa...

Tilgivelse er et STORT ord og så utrolig viktig; og så godt det gjør for den som tilgir og den som blir tilgitt.

Ser av dine juleønsker at jeg kunne laget en lignende liste, men har hatt hotelloppholdet, herlig!
Kos deg mot helg og klem fra meg;)

Snuskebassa sa...

God helg til deg også, min skjønne Trollmor :-)
Og ja, vi SKAL ta vare på hverandre!
Klem fra Liv

salige lavendel sa...

Aller først, takk for skjønn hilsen hos meg. Ja takk, dagene er snille mot meg =)
Håper det går bra med kreftsyk venn og familiemedlem, jeg synes den ene etter den andre blir rammet av det - og ikke behøver man være så gammel for å få det heller. Skummelt og skremmende!! Får bare håpe det beste og støtte der en kan. Og det du skriver om tilgivelse er virkelig sant!!Det er nok altfor mange som går og bærer nag år etter år, og som ikke tenker over hvor sterkt det tærer på en selv.Mange visdomsord her hos deg i dag. Ønsker deg en kjempefin helg.

salige lavendel sa...

Glemte helt å svare på det du spurte om - ja det er plass til å skrive litt på baksiden av de små tagsene, de måler jo 7,5 cm i diameter så det skulle bli plass til å skrive noen ord da.

salige lavendel sa...

Neida, jeg har mailadressen din fra forrige gang tror jeg, så jeg mailer deg litt senere jeg =)

Gry sa...

Hei og takk for koselig helgehilsen! Bli i så godt humør;)

Så sanne ord hos deg, til ettertanke... Tusen takk!

Ønsker deg en fin helg, nyt dagene kjære deg <3 Klem fra Gry

Barbros lille verden sa...

Hei og tusen takk for koselig hilsen fra deg!
Flott innlegg til ettertanke, håper det går bra med dine kjære.
God helg til deg!
Klem fra Barbro

Huldra sa...

Sender varme tanker til de syke, og likedan til deg. Du er så varm og god, omtenksom og fin. Å tilgi er en dyd svært mange har problemer med. Klarer man ikke tilgi, kan man heller ikke finne roen i seg selv.
Jeg er ikke kristen. Aldeles ikke i den form kirken legger det frem. For meg ligger tro, håp og kjærlighet i blant annet det å ha tro på hverandre og seg selv, elske sin neste, og som du påpeker- klare å tilgi. Bønnen traff meg i hjertet, og det finnes svært mange leveregler i alle religioner man bør ta med seg, og leve etter. Det er alle ritualer, regler og fordømmelser i religionene jeg ikke klarer ta inn. Alt det positive bør være leveregler for hver og en, uansett tro. For meg står du som et sånt type menneske; Et menneske som Ser de rundt deg på rett vis.
Du er god Trollmor. Ren og skjær god. :)

Tenner et lys for hver av dine i kveld. :)

Wenche sa...

Takk, kjære Trollmor for et utrolig vakkert blogginnlegg. Frans av Assisis bønn er universell, og også i tråd med Bibelens egentlige budskap om å ta vare på de svake. Jeg er heller ikke kristen, men religiøs, ved at jeg tror på det gode i menneskene og at noe styrer oss, ja, det er jeg. Sender varme tanker til deg og dine, spesielt de som er syke, men også til de som er friske, alle trenger det. Og avslutter med Halldis Moren Vesaas: "Her er eit heilag altar for alle som ynskjer be", et ord jeg tolker dithen at alle kan sende vakre tanker derfra.

Klem fra Livsgledestedet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...