27. nov. 2010

Da er det bare å slippe juletrollet løs! :-)Nå er første dag i advent bare timer unna og vi kan meske oss og konsentrere oss om å pynte å rengjøre, slik at vi ikke fokuserer på den mørke utsiden.


Tenk om vi ikke hadde hatt denne festlige måneden, denne perioden med lys, pynting, glede, gode lukter, rengjøring... osv.... Akkurat presis på den tiden av året da det er absolutt tyngst å være menneske i nord :)


Det er en mening med alt tror jeg :)

Min adventstake skulle jeg pimpe med glitter og stas, men det ble mose og svibler og stæsj i stedet.... hva syns du om den?

Jeg husker jeg syntes min farmor var så gammeldags... hun var virkelig fra gamle dager syntes jeg. Hun hadde rådyr, fugler og fluesopper i alle mass som julepynt og ikke minst svibler...


Jeg vet jeg er lik henne. Jeg kjenner nå, jo gamlere jeg blir at alle de blondegardinene jeg gjorde narr av skulle jeg mer en gjerne ha hatt nå og når jeg ser på skattene jeg karte å redde fra kontaineren (min far hadde fått ny kjæreste som ikke likte gamle ting og de kastet alt... ALT.... jeg kan nesten gråte enda over det der) som for eksempel de skreddersydde kjolene farmor lagde til de fine fruene.... og jeg ser hvilket fantastisk stykke håndarbeide som ligger i de plaggene. Ja, da blir jeg ydmyk og liten og angrende for alle kommentarer.

En liten heder her til farmor altså :) Svibler er tradisjon hos meg nå.....

I går lagde Mellomtrollet og jeg guttekyss... her i huset er jeg eneste pike og det florerer endel jentelus hos 15-åring og 2-åringen så her blir det blå guttekyss... erstattet litt av sukkeret med honning og det var virkelig godt!Kalenderen er også pakket :) Det gjenstår bare å montere og det er jo en utfordring hvert eneste år som ender i at jeg henger opp kalenderen på veggen med bare noen få lette pakker på og så ligger resten i en eske under.... :)Man er da redd for håndarbeidet sitt :)
Denne kalenderen broderte jeg til storetrollet da han var rundt 4-5 år ca. Den pynter opp skikkelig syns jeg :) Det er et gammelt mønster som jeg kjøpte fra Atlier Margaretha i sin tid.

Ja ja damer, sånn går no dagan vettu :)
En fortreffelig adventshelg ønskes dere alle sammen!

Trollmorklem!


12 kommentarer:

Shy sa...

Hei på deg!
Enig med deg at vi treng denne julemånaden med lys og stasj no når det er på det mørkaste.
Julestjerna i vindauget mitt heng til midten av januar. Den er den fyrste eg heng opp, (i kveld!), og det siste av pynten eg tek ned!

Mimmi sa...

Hei på deg:)

Klart vi trenger julekosen!!!
Synes det er koselig at du tar vare på farmorminnene dine - det er viktig synes jeg:)

Jeg har akkurat laget et gipshjerte med gamle blonder fra farmoren min - føler at hun "følger med" da :)

Kos deg med den fine adventsstaken din og ha en lun og varm adventshelg - Klem fra Grobu-Mimmi:)))

SURRESILJE sa...

Ha en nydelig adventstid!

Tovepia sa...

Ja, er det ikke slik, vi vokser til og ser verdien av det tradisjonelle;)
Du har en flott adventskalender; jeg kom aldri så angt den gangen, så gavene lå i en skuff og ble tatt fram hver morgen:)
Nydelig adventstake!
Kos deg i helga med "trollungene" dine og klem fra meg;)

Shus sa...

Eg og er heilt enig i at det er ei meining med denne tida frametter!! Eg sa det nett til mannen, at eg nyter virkeli denne tida, med lys i alle vindauger, lys på buskar og tre...og forventningane frametter. Og alt det gode vi skal ete mmmmmmm

ha ei fin fyrste-helga-i-advent

Anonym sa...

Nydelig adventsstake, me like.
Broderte også adventskalender da mine barn var små.
Synes også det er herlig med denne tiden, trenger noe å kose oss med når det er så kaldt ute.
Ønsker deg en nydelig adventsøndag.
Klem Mio

VillaVårfrubakken sa...

Ingen problem med å få dagan til å gå forstår jeg, ikke her heller nei. Svibler er et must her i huset også....fin uke til deg, klems

SURRESILJE sa...

Hei! Takk for fin tilbakemelding på innlegget mitt. Epic 6-en min kosta vel et sted mellom 800 og 1000 tror jeg. Har aldri prøvd noen andre, så vet ikke så mye om det. Fordelen med å investere i en slik jeg har er at alle dies (de formene du må kjøpe for å stanse ut mønster) passer uansett størrelse. Vet at det fins noe du presser ned, men da må er det gjerne bare en størrelse dies som passer. Med min kan jeg kutte bittesmå ting og store, slik som menneskeremsa. Er fornøyd med kjøpet, og det er ikke lenge til bittelillebøll kan være med på stansinga. Har lagd bordkort til 50-årslag og mitt bryllup med den, og den er helt super. Jeg hadde mao satt den på ønskelista til jul!

salige lavendel sa...

Dette var nyttig - erstatte litt av sukkeret med honning. Ble de noe annerledes i konsistensen, f.eks litt seigere?? Og hvor mye av sukkeret erstattet du?? Artig med guttekyssvarianten din, hihi.

Trollmora sa...

ja jeg brukte 200g sukker i stedet for 250 og en drøy teskje honning. Altså dypp hele nedi og skynde seg å få det i bakebollen. :-) Ja de ble litt seigere, noe jeg syns er bonus :) men jeg tror kanskje jeg var for snar med å legge mine i boks for de ble myke dessverre. Men nydelig gode altså :)

Trollmora sa...

4 eggehviter, 200g sukker og en drøy teskje honning :)

Huldra sa...

Adventstaken din ble kjempefin den. :)
Lager du ny hvert år? Jeg gjør det, og i år er jeg en smule inspirert av nissene på hyllen hos Mikke Mus i julefilmen. Skal legge det inn i bloggen min, men har bare ikke hatt tid, ork, eller prioritert bloggen så mye disse dagene. Opp og ned- dager, og mye å gjøre. Koser meg med å rydde inn i arbeidsrommet mitt, og fikse til julemessa som er hos oss til helgen, men da blir det jo også tidsprioriteringer. Kommer plutselig tilbake. :)

Guttekyssene så smekre ut! Er de vanskelig å lage? Har aldri prøvd, og dine så jo riktig butikk kjøpte ut. Nam!

Ja er det ikke rart hvordan man lager sine egne tradisjoner, og plukker frem noe av det gamle? Bare fint å være litt nostalgisk, og bli som farmor. God følelse det, og sopper er så absolutt både lov og inn igjen. :)

Flott adventskalender! Selvfølgelig skal man være redd om det man lager. Spennende med pakkekalender. :)

Stor klem fra Huldra, som tusler videre inne hos deg i dag. Du er en bloggprioritet, for nå hadde jeg litt Trollmorabstinenser. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...