6. nov. 2010

Om "bygdeoriginaler" :-)

Ja..... jeg har vært så heldig å vokse opp i en bygd.... og flytte til en annen, for så å flytte hjem igjen.... etter endel år i utlendighet og ellers litt rundt omkring.
Og jeg har vært så heldig å få møte og/eller høre om en god del av de som vi ofte benevner som "bygdeoriginaler".  Disse spesielle menneskene som hører bygda til. Som har den siste oppklarende replikken i bygdeskuespillet på 17 mai og som alle kjenner og i større eller mindre grad bryr seg om og er glad i. Uansett er dette mennesker som vi alle har benevnt eller snakket om en eller annen gang. For felles for dem fleste er at de sier så mye hysterisk morsomt! Rett og slett takknemmelig er jeg for alt det skjønne jeg har fått høre komme direkte fra disse flotte personlighetene eller sitert av andre.1:
Jeg snakket sammen med en gjeng hjemme i bygda der jeg kommer fra. Vi snakket om motorsykler og vi mente vel mye mer enn vi hadde kunnskap om, men på et stadie i livet er det KULT å mene noe om motorsykler. Man skal liksom late som om man kan ALT. I alle fall peilet samtalen seg inn på GAMLE sykler og jeg nevnte at jeg syntes da at disse gamle syklene, eksempelsvis Harley`s var skikkelig kule.... Da kom det saklig og seriøst  og med vidåpne øyne fra bygdas morroklump:

"Jeg har en gammel motorsykkel jeg. Den er så gammel den. Den er så gammel at den har romertall på tanken!!!"


2:
Denne historien har jeg hørt fra min mor.
Han ble kjent med en dame...... Min mor snakket med han en lørdag på butikken etter at hun hadde registrert at hun overhode ikke var den første som fikk en stund med han den dagen.... han hadde tydeligvis noe flott å snakke om.....
"Hei Lena" sa han til mamma og smilet hadde gått helt rundt på han, hadde det vært mulig. Han trippet og det var tydelig at min mor var programforpliktet til å spørre han om noe.
"Du er da så glad ut i dag Even" sa min mor.
"Ja" svarte han... "jeg er forlovet!"
Min mor utrykte sin glede over det glade budskap og så snakket de litt om denne fantastiske damen da, som visstnok både skulle kunne bake og skru motor.
"Så flott for deg altså, Even" sier min mor "Si meg nå; Hva heter hun?"

Even ser på mamma...... lenge...... og så klasker han hånden i panna og sier irritert:

"ÅÅÅÅÅ..... jeg og navn!!!!"

3:
En annen mann fra nabobygda hadde vært på åpningen av en stor familiepark i nabofylket. På turen hadde han sett en stor elg i veikanten..... Dette hørtes slik ut da han skulle fortelle om det:

"Jau... jeg dro til denne parken da og det må jeg si altså, det er et ELDORA for ungene der oppe! På vei hjem så så jeg en dritstor elg utti grøfta, den var så stor! Den hadde det største GEBYRET jeg noen sinne hadde sett! Og det var synd det hadde blitt mørkt for det gjorde at jeg så bare KULTURENE av han"

Jeg snakker feil selv også.... ofte.... så jeg mener ikke å henge ut noen, men disse historiene er for gode til å bare være inne i mitt hode syns jeg.... eller hva syns du?
Gooooood helg!!!

Bildene er googlet.


7 kommentarer:

Fie`s hverdag sa...

Hahaha..... Ja disse har jeg hørt før, og like gode er de hver gang :)
Morsomt at du skriver om dette, og du skriver jo forresten godt uansett hva du skriver om :o)

Ha en fin søndag :)

Trollmora sa...

Ja du kjenner nok godt til disse historiene :) Og det tømmes liksom ikke for eksempler på flotte vandrehistorier slik som dette når man kommer fra bygda der vi er fra :) Herlig!

Hilde Heimdal sa...

heisann jo har hatt de før men ei som lagde de så har ikke de lenger :)

Jeg lurer på om jeg har bestilt et par fra en leverandør men husker ikke hva jeg bestilte hehe....:)

Kali- sa...

Herlige fortellinger! :D

Ta en titt på mitt siste blogginnlegg, forresten ;)

Ha en herlig søndagskveld :)

Dilli sa...

Hehe! Den med kulturene var bra!

Far min hadde en litt original en i slekta, en litt enkel ungkar og spelemann. En kveld var han ute på sykkel noe påseilet og ble stoppet av politiet.De ville vite hvorfor han ikke hadde lykt på sykkelen. "Ser du feen inkje månen?!" var svaret..

Trollmora sa...

hahaha den var god! Tusen takk for at du deler historien! :)

Huldra sa...

Herlige historier. :)
Det er godt med noen "originaler". De setter gode, varme merker, og lar smilet leve litt lenger. Herlige sjeler. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...